Υπόθεση Λιγνάδη: Βούλευμα – κόλαφος κατά Λιγνάδη – Τον καίνε οι μαρτυρίες

Υπόθεση Λιγνάδη: Βούλευμα – κόλαφος κατά Λιγνάδη – Τον καίνε οι μαρτυρίες

Αυτή είναι η τελευταία καγκελόπορτα στο εσωτερικό των φυλακών Τριπόλεως που περνά ο Δημήτρης Λιγνάδης προτού φτάσει στο κελί του όπως φαίνεται στη φωτογραφία που παρουσίασε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που απέρριψε την προσφυγή του Δημήτρη Λιγνάδη κατά του εντάλματος σύλληψης, οι δικαστές αποδέχονται ως αληθείς τις καταγγελίες των θυμάτων τόσο για τον βιασμό τους όσο και για τις σχέσεις του σκηνοθέτη με ανήλικους.

Βούλευμα – κόλαφος κατά Λιγνάδη

Στις σελίδες του βουλεύματος τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, αποδέχονται τα όσα οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για την προφυλάκισή του και αναφέρουν για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Η μεθοδευμένη αυτή δράση του αιτούντος και η επανειλημμένη τέλεση, υποδεικνύει σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη αυτού του είδους των εγκλημάτων, ως στοιχείο της προσωπικότητάς του, στοιχείο το οποίο δεν θα μπορούσε να μεταβληθεί, ούτε κατά το χρόνο που θα διενεργείτο η προκαταρκτική εξέταση και θα καλούνταν για έγγραφες εξηγήσεις».

Οι δικαστές λαμβάνοντας υπόψιν τους τις μαρτυρίες αλλά και το γεγονός ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, είχε σημανθεί από την αστυνομία το 1984 για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, που δεν προχώρησε δικαστικά, κάνουν λόγο για δράση που συνεχιζόταν επί τουλάχιστον 30 χρόνια.

Τον «καίνε» οι μαρτυρίες

Ανήλικος μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατά το διάστημα αυτό, στο σπίτι ερχόταν ένα ανήλικο αγόρι το οποίο σιδέρωνε, έπλενε και γενικώς φρόντιζε για την καθαριότητα του σπιτιού του αιτούντα, ο οποίος του έδινε 5 – 10 € για τις υπηρεσίες του. Μια μέρα μάλιστα που ο παθών μπήκε στο σπίτι, βρήκε το παιδί που καθάριζε με ένα φίλο του ετεροφυλόφιλο, ηλικίας 15 – 16 ετών, να είναι αμφότεροι με τα εσώρουχα τους μέσα στο σαλόνι και να τρίβεται ο ένας πάνω στον άλλο βίαια, ο δε αιτών που καθόταν δίπλα του στον καναπέ με το εσώρουχο του, αυνανιζόταν».

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο δικηγόρος του θύματος που ξετύλιξε όλο το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν τραυματιστεί και στενοχωρηθεί από αυτή την υπόθεση δήλωσε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς.

Για την υπόθεση Λιγνάδη αλλά και τη γνωριμία του με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας: «Για τη μετριότητά μου ως ηθοποιός, ούτε να το σχολιάσω δεν απαντάω σε τέτοια, απάντησε όλη η Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη ειδικά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Επί 40 χρόνια δεν έτυχε να συναντηθούν οι δρόμοι μας, ούτε στο θέατρο ούτε στη ζωή, παρά μόνο όταν παίξαμε στα Στρουμφάκια το 1981 στην ΕΡΤ, που καθόμασταν στο ίδιο έδρανο μεταγλώττισης και εγώ έκανα τον Γκρινιάρη και εκείνος τον Μελένιο».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και φθόνο στο πρόσωπό του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

mega.com