Δημήτρης Λιγνάδης: Η επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια και το πρώτο επισκεπτήριο

Δημήτρης Λιγνάδης: Η επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια και το πρώτο επισκεπτήριο

Ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως, ήταν από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής στον συνήγορό του υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια.

Ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου: «Μιλήσαμε μόλις τελείωσαν οι διαδικασίες της μεταγωγής του στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως στις έξι το απόγευμα. Ήταν απόλυτα ήρεμος, δεν μιλήσαμε για την υπόθεση καθόλου. Ήθελα να τον ρωτήσω εάν είχε κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι του και εκεί όταν πήγε. Μου είπε ότι ήταν όλα καλά, ότι υπήρχε μια εξαιρετική συμπεριφορά όλων... Το αν θα είναι μόνος του εξαρτάται από τις δυνατότητες που έχει η φυλακή. Άλλες φορές οι κρατούμενοι στις φυλακές Τριπόλεως είναι μόνοι τους, άλλες φορές είναι με άλλους, στη χειρότερη είναι τέσσερις σε ένα κελί», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του σκηνοθέτη και πρόσθεσε: «Του είπα να σκεφτεί τι άλλο μπορεί να μου διαθέσει για την υπεράσπισή του, γιατί στο ένα 24ωρο που χειρίστηκα την υπόθεσή του, κάναμε τόσα πολλά πράγματα. Τώρα που θα είναι πιο ήρεμος και θα έχει στα χέρια του το ημερολόγιό του, τα στοιχεία και τα μηνύματα από το κινητό του τηλέφωνο, όλα αυτά θα τα επεξεργαστούμε μαζί και θα αντιμετωπίσουμε ακόμη καλύτερα την περίπτωσή του. Θεωρώ ότι η προσωρινή του κράτηση είναι εντελώς παράλογη, πρωτοφανής, είναι εκτός νομικής πραγματικότητας»,

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δεχθεί το πρώτο επισκεπτήριο στη φυλακή και αυτός που θα δει θα είναι ο αδελφός του, Γιάννης Λιγνάδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα