Κυνηγούσε σχέσεις με ανήλικους επί 30 χρόνια. Δικαστικό βούλευμα – καταπέλτης για Λιγνάδη

Κυνηγούσε σχέσεις με ανήλικους επί 30 χρόνια.  Δικαστικό βούλευμα – καταπέλτης για Λιγνάδη

Στο φως ήρθε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου με βάση το οποίο απερρίφθη η προσφυγή της υπεράσπισης Λιγνάδη για ακυρότητα της προδικασίας. Πρόκειται για βούλευμα- καταπέλτη καθώς αφενός επισημαίνει ότι η δράση του σκηνοθέτη είχε ξεκινήσει πριν 30 και πλέον χρόνια, αφετέρου αποδομεί το άλλοθι του για την Ιθάκη.
Στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που απέρριψε την προσφυγή του Δημήτρη Λιγναδη κατά του εντάλματος σύλληψης, οι δικαστές αποδέχονται ως αληθείς τις καταγγελίες των θυμάτων τόσο για τον βιασμό τους όσο και για τις σχέσεις του σκηνοθέτη με ανήλικους.

Στις 14 σελίδες του βουλεύματος περιγράφουν έναν άνθρωπο που από το 1984 επί 30 δηλαδή χρόνια κυνηγούσε σχέσεις με παιδιά και έφηβους.

Αναφερόμενοι στον Βασίλη Κ. τον πρώτο που κατέθεσε μήνυση για βιασμό του το 1995 σημειώνουν:

Κατά τη διάρκεια των επαφών τους, ο ανήλικος διαπίστωνε ότι ο αιτών είχε εξωσχολικές σχέσεις και με άλλα ανήλικα παιδια από τα σχολεία Αρσάκειο Ψυχικού και Μωραΐτη, όπου δίδασκε θέατρο. Εκμεταλλευόμενος τα συναισθήματα του ανήλικου, του ζητούσε συχνά να συμμετέχει σε ομαδικό σεξ με άλλους μαθητές ή μαθήτριες τις οποίες έφερνε στο σπίτι του, κάτι που ο καταγγέλλων αρνούνταν κατηγορηματικά διότι δεν ήθελε να τον μοιράζεται.

Ο δεύτερος ανήλικος μηνυτής δηλώνει στην κατάθεση του:

Κατά τις συχνές επισκέψεις στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, ο παθών έβλεπε πολλά άτομα, ανήλικα και μη, διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών, με μερικά δε από αυτά ο αιτών μετέβαινε στην ταράτσα ή στα σκαλιά του πάνω ορόφου του και προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους κάτι που συνέβη και σε μια 16χρονη κοπέλα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο δικηγόρος του θύματος που ξετύλιξε όλο το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν τραυματιστεί και στενοχωρηθεί από αυτή την υπόθεση δήλωσε στην εκπομπή MEGA
Σαββατοκύριακο ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιας .

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικου Θεάτρου βρισκεται από το απόγευμα της Παρασκευής στις φυλακές Τριπόλεως. Ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανε ο Λιγναδης απο το καρτοτηλέφωνο της φυλακής ήταν στο συνήγορο υπεράσπισής του Αλέξη Κούγια, ο οποίος μίλησε στο MEGAγια τις συνθήκες κράτησης του σκηνοθέτη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και φθόνο στο πρόσωπό του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα