Η πρώτη μέρα του Λιγνάδη στη φυλακή. Η καραντίνα και ο θάλαμος των 20 ατόμων

Η πρώτη μέρα του Λιγνάδη στη φυλακή. Η καραντίνα και ο θάλαμος των 20 ατόμων

Μία εβδομάδα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης, κρατούμενος μετά την απολογία του, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στις φυλακές Τριπόλεως. Ο γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός που κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορείται μετά την απολογία του, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Μηνύσεις εναντίον όσων αμφισβήτησαν το τεκμήριο αθωότητας του από τον Α.Κούγια
«Ο κ. Λιγνάδης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έφτασε εμφανώς καταβεβλημένος λόγω και της προηγούμενης διαδικασίας, της πολύωρης απολογίας του στην Αθήνα. Ακολουθήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο, έκανε τεστ covid, βρέθηκε αρνητικός, και μετά κατέληξε στον θάλαμο καραντίνας, στον οποίο προβλέπεται να κρατούνται οι καινούριοι τρόφιμοι του καταστήματος κράτησης. Είναι μόνος του, προαυλίστηκε μετά το κλείσιμο της φυλακής που ταυτίζεται χρονικά με τη δύση του ηλίου, γύρω στις 6.20 μ.μ.

Δεν υπήρξε απολύτως καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους, ούτε κάποια όχληση προς τον κύριο Λιγνάδη, είτε λεκτική, είτε κάποιας άλλης φύσεως. Από όσο γνωρίζουμε, ο προαυλισμός του έγινε παράλληλα με κάποιον άλλο κρατούμενο για λίγο, λόγω καραντίνας. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα, μετά τις 12.30 μ.μ. Οι θάλαμοι είναι δυναμικότητας περίπου 20 ατόμων» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

Όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Λιγνάδης υπεβλήθη σε rapid test για κορονοϊό.

Σε ειδικό θάλαμο θα περάσει 7 μέρες καραντίνας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα προαυλίζεται μόνος του. Μετά το τέλος της επταήμερης καραντίνας, και αφού υποβληθεί ξανά σε τεστ θα μένει σε μια από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών. Στις φύλακες της Τρίπολης κρατούνται 110 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιγνάδης θα είναι σε μια από τις πτέρυγες μαζί με 20 έως 25 άτομα ακόμη.

Όπως έχει προαναγγείλει και ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, θα προσφύγει άμεσα κατά της διάταξης της ανακρίτριας που κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημά του είναι μάλλον ελάχιστες, καθώς πρόκειται για την ίδια ανακρίτρια που έκρινε και την προφυλάκισή του.

Αν απορριφθεί το αίτημά του θα πάει στο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει επ’ αυτού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO