Κορονοϊός: Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2020 όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2020 όταν ανακοινώθηκε  το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν ξεκινάει η περιπέτεια με τον κορονοιό στη χώρα μας και η καθημερινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα.

Μάλιστα έτσι γνωρίσαμε τον Σωτήρη Τσίορδα που με την ευγενική του προσωπικότητα μας ενημέρωσε και μας καθησύχαζε 

Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, μία 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό και καταχωρήθηκε ως η ασθενής μηδέν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την Δήμητρα Βουλγαρίδου, η οποία νόσησε έπειτα από ταξίδι που έκανε στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους.
Η σχεδιάστρια μόδας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 16 ημέρες σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, έως ότου αρνητικοποιήθηκε, και στη συνέχεια έμεινε για επιπλέον 11 ημέρες σε κατ' οίκον απομόνωση. Ο μοναδικός συγγενής της που βρέθηκε θετικός, ήταν ο 9χρονος γιος της, ο οποίος νοσηλεύτηκε μαζί της για 16 ημέρες στον ίδιο θάλαμο αρνητικής πίεσης.

  Την επίσημη ανακοίνωση για την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα μας, είχε κάνει ο Σωτήρης Τσιόδρας. “Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας”, ανέφερε καθηγητής Λοιμωξιολογίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. “Είναι καλά στην υγεία της. Παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη. Τη στιγμή που σας μιλώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους”, πρόσθεσε.

 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα:

«καλό μεσημέρι σε όλους. Ψυχραιμία να έχουμε. Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας.

Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, το αποτέλεσμα του υπόπτου περιστατικού στο «Αττικόν» είναι αρνητικό. Σας ευχαριστώ».

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ανακοινώθηκε ότι θα καθιερωθούν τακτικές ενημερώσεις σχετικά με το ζήτημα του κορονοϊού. «η γυναίκα νοσηλεύεται, είναι εξαιρετικά καλά στην υγεία της, δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας», είχε συμπληρώσει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα