Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταχθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταχθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταχθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρίθηκε από τα ξημερώματα προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι εξετάζονταν δύο ενδεχόμενα: είτε να μεταχθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης στις φυλακές της Τρίπολης, όπως και έγινε τελικά, είτε στις φυλακές Γρεβενών, όπου υπάρχουν πτέρυγες για κρατούμενους που κατηγορούνται για ανάλογα αδικήματα.

Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία, με ομόφωνη απόφαση οι δύο δικαστικοί λειτουργοί ανακοίνωσαν λίγο μετά τις δύο τη νύχτα ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να προφυλακιστεί, καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων, παρά τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες.

Πριν από την απόφαση για την προφυλάκισή του, ως μάρτυρες υπεράσπισής του προσήλθαν η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα, καθώς και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας δήλωσε αμέσως μετά: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα