Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική λόγω χιονιού. Αλυσίδες στην Κηφισίας από ΚΑΤ και πάνω

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική λόγω χιονιού. Αλυσίδες στην Κηφισίας από ΚΑΤ και πάνω

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στη λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος του ‘Αλσους Συγγρού.

Σύμφωνα με την Τροχαία είναι απαραίτητες τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από πιθανή ακινητοποίηση οχημάτων λόγω ολισθηρότητας.

Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει στο λεκανοπέδιο η κακοκαιρία Μήδεια - Κλειστοί δρόμοι, διακοπή δρομολογίων, αλυσίδες και στην Κηφισίας

Στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, στις 07:20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας - Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό. Στην Κηφισίας, από το Άλσος Συγγρού και πάνω η Αστυνομία συστήνει τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Σημειώνεται ότι, γύρω στις 8 το πρωί, δημιουργήθηκε ανάλογο πρόβλημα στη λεωφόρο Κηφισιάς, στο ύψος της πλατείας Πλατάνων στην Κηφισιά, όταν λόγω του χιονιού γλίστρησε λεωφορείο και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να κλείσει μέρος του δρόμου και για αρκετή ώρα η κίνηση να γίνεται με δυσχέρεια αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα, κι από τα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ακόμα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην περιφερειακή Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το 414 μέχρι Αγιο Πέτρο και στην Ελευσίνα από Μάνδρα προς Βίλια.

Κακοκαιρία Μήδεια: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια στους παρακάτω δρόμους: 

  • Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, 
  • Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. 
  • Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Αττική

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”. (από ώρα 08:58’)

Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. (από ώρα 05:30’)

Aπό το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος  ΗΜ.Κ.Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ.Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (από ώρα 05:15’).  

Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 21:35).

Λόγω  της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα