Η κακοκαιρία έριξε το Blue Star Μύκονος πάνω στην προβλήτα στην Ικαρία

Η κακοκαιρία έριξε το Blue Star Μύκονος πάνω στην προβλήτα στην Ικαρία

Στην προβλήτα του Άγιου Κήρυκου, στην Ικαρία, προσέκρουσε λόγω της κακοκαιρίας, το Blue Star Μύκονος, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Μυτιλήνη – Οινούσσες – Χίο – Βαθύ – Καρλόβασι – Φούρνοι – Άγιος Κήρυκος – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς με 164 επιβάτες.

Η πρόσκρουση έγινε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ελαφριά ζημιά και συγκεκριμένα ελαφριά στρέβλωση της βολβοειδούς πλώρης, όπως αναφέρει το Λιμενικό, ενώ στη συνέχεια το πλοίο έδεσε στο λιμάνι Αγίου Κηρύκου, όπου οι επιβάτες και τα οχήματα που προορίζονταν για το συγκεκριμένο λιμάνι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το Blue Star Μύκονος, επετράπη ο απόπλους του για μεμονωμένο πλου με προορισμό το λιμένα Πειραιά και με ενδιάμεσες στάσεις σε Μύκονο και Σύρο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα