Η απάντηση του Νηπιοτροφείου Καλλιθέας για τα δεκάδες κρούσματα κορονοιού

Η απάντηση του Νηπιοτροφείου Καλλιθέας για τα δεκάδες κρούσματα κορονοιού

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορονοιού σε Νηπιοτροφείο της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πρώτο κρούσμα αφορά μια εργαζόμενη και εντοπίστηκε στις 29 Ιανουαρίου. Αμέσως πραγματοποιήθηκαν μοριακοί έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν ότι δέκα παιδιά κι επτά εργαζόμενοι ήταν θετικοί στον ιό.

Στην πρώτη ιχνηλάτηση που ακολούθησε βρέθηκαν ακόμα 15 κρούσματα, φτάνοντας το συνολικό αριθμό στους 32, ενώ η δεύτερη εκτόξευσε τον αριθμό τους στους 65.

Την ίδια ώρα ένα δημοτικό σχολείο και δύο νηπιαγωγεία στην περιοχή έχουν κλείσει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε αυτά φοιτούσαν και παιδιά του Νηπιοτροφείου, ενώ αύριο στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας έχει προγραμματιστεί να γίνουν rapid τεστ

Μετά από όλες τις παραπάνω εξελίξεις το Νηπιοτροφείο Καλλιθέας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: “όλα τα παιδιά Π.Ε.Ν, συμπεριλαμβανομένων των θετικών στον κορονοιό, είναι απόλυτα καλά στην υγεία τους, ασυμπτωματικά και σε εξαιρετική διάθεση. Και οι θετικές σε κορονοιό εργαζόμενες του ιδρύματος μας είναι στην πλειοψηφία τους είναι με ελαφρά συμπτώματα και αναρρώνουν στις οικείες μας” .

Η ανακοίνωση του Νηπιοτροφείου

“Στις 29/ 1/2021 ο κορονοιος έκανε την εμφανιση του στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Από τότε μέχρι και σήμερα, μια αλληλουχία γεγονότων ακολούθησε που είχε να κάνει με μοριακούς ελέγχους, παρακολούθησης τυχόν συμπτωμάτων, ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και λήψη οδηγιών τις οποίες πιστά ακολουθήσαμε.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι όλα τα παιδιά Π.Ε.Ν, συμπεριλαμβανομένων των θετικών στον κορονοιό, είναι απόλυτα καλά στην υγεία τους, ασυμπτωματικά και σε εξαιρετική διάθεση. Και οι θετικές σε κορονοιό εργαζόμενες του ιδρύματος μας είναι στην πλειοψηφία τους είναι με ελαφρά συμπτώματα και αναρρώνουν στις οικείες μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΟΔΥ που είναι δίπλα μας και χέρι – χέρι προχωρήσαμε και συνεχίζουμε να προχωράμε προς την επίλυση του προβλήματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του Π.Ε.Ν, και όλους τους πολίτες της Καλλιθέας για το ενδιαφέρον τους και την συμπαράσταση τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το ενδιαφέρον τους, την προσέγγιση τους στο θέμα και στην βαθιά ανθρώπινη αντιμετώπιση του.

Λυπούμαστε γιατί η έλλειψη ασφαλών και σαφών στοιχείων – σε αυτή τη φάση – καθώς και η εξαντλητική προσπάθεια μας, να ανταποκριθούμε με μειωμένο προσωπικό, στις σημερινές απαιτήσεις, δεν μας επιτρέπει να βγούμε στη δημοσιότητα, ούτε και να δώσουμε στοιχεία ( τα οποία εξάλλου δεν είναι πλήρως αξιολογημένα από τον ΕΟΔΥ).

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα το κάνουμε ευθύς ως “κοπάσει” το πρόβλημα, δηλαδή μόλις νιώσουμε ότι έχουμε απομακρύνει τον κίνδυνο κι ότι είμαστε όλοι ασφαλείς κι υγιείς.

Προτεραιότητα μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας όλων των παιδιών, των εργαζομένων και των παιδιών και γονέων του Παιδικού μας Σταθμού.

Από όλη αυτή την περιπέτεια, θα βγούμε – παιδιά, εργαζόμενοι γονείς, – πιο δυνατοί, θωρακισμένοι απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό που διείσδυσε στο χώρο μας, όπως και στην ελληνική κοινωνία. Ένα εχθρό που δεν αφήνει τα παιδιά μας να παίξουν στην Παιδική Χαρά, εμάς να βγούμε σε μια πλατεία, τους ηλικιωμένους γονείς μας να μας επισκεφθούν”.

newsit