Καλπάζει ο κορονοϊός στην Αττική: Τα λύματα δείχνουν αύξηση έως και 200% στο ιικό φορτίο

Την εκτίμηση ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής μπορεί να αυξηθεί έως και 200% αυτή την εβδομάδα έκανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Mιλώντας στο Mega, o καθηγητής είπε πως «από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε πολύ μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη εβδομάδα και μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορύφη της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».

«Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο τόσο από ασυμπτωματικούς όσο και από συμπτωματικούς. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση γιατί αυτή η απότομη αύξηση τον Οκτώβριο είχε φέρει το κύμα του Νοεμβρίου».

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αφού υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις και συγχρωτισμός» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα