Ένταση, επεισόδια και προσαγωγές στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένταση, επεισόδια και προσαγωγές στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ομάδα διαδηλωτών έριξε μια βόμβα μολότοφ καθώς και κόκκινες μπογιές εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ στο ύψος της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια -και κατά την αποχώρηση τους- διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά», συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή.

Εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και παρουσία ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Παράλληλα, η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητά τη λειτουργία των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά μετά τις 15:00 το μεσημέρι άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Σε προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία εξετάζοντας την εμπλοκή τους σε μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν περιμετρικά του ΑΠΘ και της περιοχής της Ροτόντας, μετά την ολοκλήρωση της φοιτητικής πορείας.

Στην οδό Εθνικής Αμύνης πάνω από την Εγνατία και σε πάρκα και στενά πίσω από την Καμάρα ομάδα ατόμων που συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, προξενώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δυνάμεις τις αστυνομίας τούς απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και αποκλείοντας στενά για να τούς περιορίσουν και να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα