Ώρα απαντήσεων στο θρίλερ Βαλυράκη - Νέα βίντεο έχουν στα χέρια τους οι Λιμενικοί

Ώρα απαντήσεων στο θρίλερ Βαλυράκη - Νέα βίντεο έχουν στα χέρια τους οι Λιμενικοί

Η πρώτη εβδομάδα της μεγάλης έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ολοκληρώθηκε και πλέον τα στελέχη του Λιμενικού προχωρούν στις επόμενες κινήσεις τους.

Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας αυξάνονται, οι συγκρίσεις των στοιχείων είναι συνεχείς και οι καταθέσεις ψαράδων αλλεπάλληλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, οι λιμενικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο που αποδεικνύουν ότι ορισμένα από τα σκάφη που δηλώθηκαν ως δεμένα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν ο Σήφης Βαλυράκης ξεκίνησε για ψάρεμα, έλειπαν από το λιμάνι της Ερέτριας.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι το που ακριβώς βρίσκονταν τα σκάφη που έλειπαν και φυσικά αν σχετίζονται με το πολύκροτο δυστύχημα. Για την ώρα όλοι οι ψαράδες, είτε δηλώνουν πως βρίσκονταν στη στεριά… είτε πως ψάρευαν σε άλλο σημείο από εκείνο που βρισκόταν ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου Ερέτριας έχουν υποβάλει αίτημα σε εταιρείες που διαθέτουν δορυφορικά δεδομένα με στόχο να αντλήσουν καθοριστικές για την έρευνα πληροφορίες.

Τα στελέχη του Λιμενικού επιχειρούν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα διερεύνησης του περιστατικού, με σαρώσεις τηλεφωνικών κλήσεων, αναλύσεις από τα ημερολόγια των σκαφών και τα πορίσματα από τους δύο πραγματογνώμονες που έχουν ορισθεί από κρατικές υπηρεσίες.

Η έρευνα προχωρά, τα στοιχεία καθημερινά αυξάνονται και όλα δείχνουν πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα