Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Απίστευτες εικόνες συνωστισμού

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Απίστευτες εικόνες συνωστισμού

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Αθήνα και Θεσσαονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου). Από εκεί, μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στον δρόμο έξω από την περίφραξη του υπουργείου έγραψαν συνθήματα και πέταξαν αβγά.

Η κινητοποίηση έληξε με τους φοιτητές να ανανεώνουν τον προγραμματισμό συγκεντρώσεων και δράσεων στις Σχολές τους για την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που η Αττική «φλερτάρει» με τον «κόκκινο συναγερμό».

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. 

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο του Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές- πειθαρχικά», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

Αναρτήθηκε μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι- ομοσπονδίες- σωματεία, καθώς και εργατικά σωματεία.

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία - Δικαίωμα στη γνώση - Δικαίωμα στον Αγώνα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα