Γκίκας: Πιθανότατα μπαίνει στο κόκκινο σήμερα η Αττική

Γκίκας: Πιθανότατα μπαίνει στο κόκκινο σήμερα η Αττική

Με τη χαρακτηριστική φράση θα είναι δύσκολη μέρα η σημερινή ο καθηγητής Αχιλλέας Γκίκας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, δήλωσε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN TV πως πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» σήμερα.

Έτσι, ο καθηγητής επισφραγίζει αυτό που τις τελευταίες ώρες διαμηνύουν σε κάθε τόνο οι ειδικοί, ότι δηλαδή η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ειδικά και με την εμφάνιση των μεταλλάξεων, με αποτέλεσμα να πρέπει να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. 

Ήδη, μέλη της επιτροπής των ειδικών αλλά και επιστήμονες έξω από αυτήν, έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για το τι θα γίνει εάν ανοίξουν και τα σχολεία, δηλαδή τα γυμνάσια και τα λύκεια, δεδομένου ότι λειτουργούν και τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Γι' αυτό και τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να υπάρξει παράταση στο άνοιγμα των σχολείων, παρά τη διαφορετική επιθυμία της κυβέρνησης. 

Κάθετος να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στην Αττική εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο ethnos.gr. «Με τους δείκτες που έχουμε τώρα θα έβαζα την Αττική στο κόκκινο και δεν θα άνοιγα με τίποτα στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης, αυξάνοντας έτσι τις φωνές που ζητούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να μείνουν κλειστά στην Αττική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η κρίσιμη και οριστική πρόταση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, υπενθυμίζεται ότι θα παρθεί στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής και η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Ο κ. Τζανάκης παράλληλα πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και στη λειτουργία του λιανεμπορίου στην Αττική «ίσως θα πρέπει να επιστρέψει το click away ή να ενταχθούν οι έλεγχοι, οι εικόνες του Σαββατοκύριακου δεν πρέπει να επαναληφθούν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα