Πραγματογνώμονας ναυτικών ατυχημάτων: Ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από άλλο σκάφος

Πραγματογνώμονας ναυτικών ατυχημάτων: Ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από άλλο σκάφος

Για το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πρώην υπουργό, Σήφη Βαλυράκη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο ναύαρχος εν αποστρατεία και πραγματογνώμονας της οικογένειας, Νίκος Σπανός.

Από την εικόνα που έχω μέχρι τώρα και τους αυτόπτες μάρτυρες, θεωρώ ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θανάσιμο δυστύχημα, δήλωσε ο κ. Σπανός. Με βάση τα όσα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα θεωρώ ότι ο κ. Βαλυράκης έχει την ισορροπία του μέσα στο σκάφος από διατοιχισμούς που δημιουργούνται από άλλα σκάφη με αποτέλεσμα να βουτήξει στη θάλασσα, είπε ακόμη.

«Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τον χτύπησε το δικό του σκάφος, με δεδομένο ότι αυτό βρέθηκε σε μία ευθεία πορεία στο νότιο νησί της περιοχής που λέγεται Αγία Τριάδα», επισήμανε ο κ. Σπανός. «Άρα πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό και οι διάφορες μαρτυρίες που άκουσα, ο κ. Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα, δεν χτυπήθηκε από το δικό του σκάφος και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι χτυπήθηκε από άλλο σκάφος και ας μην θέσουμε μόνο από προπέλα, χτυπήθηκε από ένα άλλο σκάφος, ένα τρίτο που πιθανώς να αλίευε στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα