Ανοιχτά την Κυριακή 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα προς αποφυγή συνωστισμού

Ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός με τις τεράστιες ουρές που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σε τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Ανάπτυξης, αποφασίστηκε πως όσοι καταστηματάρχες θέλουν, μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους στις 31/1, καθώς υπάρχει αρκετός κόσμος που κατακλύζει καθημερινά τους δρόμους για τις αγορές του.

Μάλιστα, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, πρόκειται για ένα μέτρο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ενδεχομένως να υπάρξει το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται, πως το ωράριο των καταστημάτων είναι προαιρετικό και είναι μεταξύ 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Διευκρινίζεται, πως η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Θα έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα