Τα σενάρια για τον θάνατό του Σήφη Βαλυράκη: Η άγνωστη αλήθεια και η μοιραία παράληψη

Τα σενάρια για τον θάνατό του Σήφη Βαλυράκη: Η άγνωστη αλήθεια και η μοιραία παράληψη

Από την είσοδο του σπιτιού του στην Ερέτρια στα δύο νησάκια που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του. Λίγα μέτρα πιο μακριά στο λιμεναρχείο η μοιραία βάρκα, προσωπικά του αντικείμενα και ο εξοπλισμός του για ψάρεμα. Το πρώτο φως της ημέρας βρίσκει συγγενείς και φίλους της οικογένειας Βαλυράκη συντετριμμένους, με τους διασώστες να συμπληρώνουν με τις μαρτυρίες τους, το κουβάρι της τραγωδίας.

Εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα ο Σήφης Βαλυράκης γλίστρησε πάνω στο σκάφος και όπως φαίνεται κατά την πτώση του στη θάλασσα χτύπησε στην προπέλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Αν και δεινός κολυμβητής ήταν αδύνατον να σωθεί. Την ώρα που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το φουσκωτό του συνέχισε να κινείται.

Το φουσκωτό του πρώην υπουργού εντοπίζεται με αναμμένη τη μηχανή ανάμεσα στα νησάκια Αγία Τριάδα και Ασπρονήσι. Η σορός του Σήφη Βαλυράκη ξεβράζεται απέναντι στο νησί των ονείρων.

Μοιραία όπως φαίνεται στάθηκε μία παράλειψη του Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας όταν κάποιος είναι μόνος του πάνω σε ένα φουσκωτό αλλά και σε τζετ σκι πρέπει να έχει περασμένο από το χέρι του ένα ειδικό βραχιολάκι το οποίο με ένα καλώδιο συνδέεται με την μηχανή. Έτσι σε περίπτωση που ο χειριστής πέσει στη θάλασσα απενεργοποιείται ο κινητήρας προκειμένου να μην φύγει μακριά εκείνον και να μην τον χτυπήσει. Κάτι που δυστυχώς χθες δεν συνέβη.

Οι δύο ψαροντουφεκάδες που εντόπισαν νεκρό τον πρώην υπουργό περιγράφουν στο MEGA τις στιγμές που έζησαν, το βράδυ της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών η Ερέτρια είναι ανάστατη. Από στόμα σε στόμα η είδηση για τον άλλοτε υπουργό προκαλεί θλίψη και συγκίνηση…

Οι χειρότεροι φόβοι έχουν επιβεβαιωθεί και πολύ γρήγορα ενημερώνονται τα παιδιά και οι στενοί συγγενείς του Σήφη Βαλυράκη…

Από νωρίς το πρωί, γύρω από το σπίτι του πρώην υπουργού, άνθρωποι που τον ζούσαν και τον έβλεπαν καθημερινά, να προσπαθούν να βρουν λόγια για να περιγράψουν τις σκέψεις τους

Ο Σήφης Βαλυράκης είχε αποτραβηχτεί από την κεντρική πολιτική σκηνή και προσπαθούσε να απολαύσει τη ζωή στην Ερέτρια. Δίπλα στην θάλασσα.

Αυτό θέλησε να κάνει και χθες το μεσημέρι, με την κατάληξη όμως να είναι τραγική…

Η σορός του Σήφη Βαλυράκη βρέθηκε περίπου ένα μίλι μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το σκάφος, καθώς παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

«Μπορεί ο άνθρωπος να ζαλίστηκε και να έπεσε στη θάλασσα»

Ο κ. Πέτρος Μίγγος, ψαράς στην περιοχή της Ερέτριας, μίλησε στο MEGA  και τον Νίκο Ευαγγελάτο δίνοντας τη δική του εκδοχή για τη μοιραία βουτιά του Σήφη Βαλυράκη.

«Στις 18:20 βγήκα από το λιμάνι με ειδοποίησε η λιμενική αρχή, πήγαμε όλοι να ψάξουμε, γύρω στις 18:25 με ειδοποίησε ο αδερφός μου ότι βρήκε τη βάρκα. Δεν πιστεύω ότι τον χτύπησε η προπέλα. Μπορεί ο άνθρωπος να ζαλίστηκε και να έπεσε στη θάλασσα.

Είδαμε μετά την σορό, με το λιμεναρχείο και τον πήραν από την στεριά, δεν μπορούσαμε εμείς με το σκάφος. Δεν μπορούσα να δω αν είναι χτυπημένος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκδοχή ότι χτύπησε από προπέλα, ήταν γνώστης…».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα