Ασύλληπτο: Τα μαγαζιά έδιωχναν το συνωστισμένο πλήθος στην Ερμού – Έστελναν τριπλά και τετραπλά SMS

Ασύλληπτο: Τα μαγαζιά έδιωχναν το συνωστισμένο πλήθος στην Ερμού – Έστελναν τριπλά και τετραπλά SMS

Αποκαρδιωτικές εικόνες καταγράφηκαν στην Ερμού, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου που άνοιξαν τα μαγαζιά μέχρι και μετά που έπεσε το σκοτάδι, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να συνωστίζονται στον πεζόδρομο για να κάνουν τις αγορές τους.

Ήταν αναμενόμενο και για τις αρχές ότι θα υπάρχει κάποια κίνηση στα μαγαζιά, λόγω και των εκπτώσεων για αυτό και υπήρχε δύναμη της Αστυνομίας στους δρόμους. Ωστόσο οι εικόνες που καταγράφηκαν δεν έχουν προηγούμενο! 

Ερμού, πρωί Σαββάτου – ΦΩΤΟ newsit.gr

Ο συνωστισμός ήταν τέτοιος που, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, χρειάστηκε να βγουν υπεύθυνοι καταστημάτων με μεγάλες ουρές, για να παρακαλέσουν τον κόσμο να φύγει (!) και να επιστρέψει αύριο Κυριακή, που θα είναι πάλι ανοιχτά τα μαγαζιά. 

Ακόμα και τετραπλά SMS για να μείνουν έξω πολλές ώρες

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί που περιφρουρούσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, έπιασαν πολλούς πολίτες που προσπάθησαν να σπάσουν τη δίωρη προθεσμία που είχαν για να κάνουν τα ψώνια τους. Πώς; Έστελναν και ξανάστελναν SMS, θεωρώντας ότι έτσι “ανανέωναν” το χρόνο παραμονής τους στα μαγαζιά. Και οι πιο ηλικιωμένοι, που δεν τα πάνε καλά με τα SMS, έκαναν το ίδιο πράγμα, με έγγραφα εξόδου. Είχαν φτιάξει 3 ή και 4, με ώρες παράτασης…

Φυσικά τα πρόστιμα, έπεσαν “βροχή”.

Όσο για μάσκες και αποστάσεις; Ναι πολλοί φορούσαν μάσκες αλλά με τέτοιο συνωστισμό, ήταν αδύνατον να κρατηθούν αποστάσεις. 

Θυμίζουμε ότι ανάλογα με το πώς θα πάει το άνοιγμα των καταστημάτων από άποψη συνωστισμού και τήρησης των μέτρων, θα αποφασίσουν οι επιστήμονες για το μέλλον του lockdown. Μετά πάντως από τις σημερινές εικόνες, τα πράγματα θα είναι μάλλον δύσκολα… 

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα