Περιφέρεια Αττικής: 500.000 ευρώ στο λιμενικό για αγορά σκάφους διακομιδής ασθενών με κορονοϊό

Περιφέρεια Αττικής: 500.000 ευρώ στο λιμενικό για αγορά σκάφους διακομιδής ασθενών με κορονοϊό

Η Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίζει στο Λιμενικό Σώμα ειδικό σκάφος για τη διακομιδή ασθενών με Covid19. Ο προϋπολογισμός του εξοπλισμού ανέρχεται στο ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ.

Στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, χρηματοδοτεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 το Λιμενικό Σώμα για την αγορά ενός περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό για την άμεση και ασφαλή διακομιδή ασθενών με Covid19.

Η προμήθεια του νέου σκάφους είναι απαραίτητη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών διακομιδής ασθενών με COVID19 με κατάλληλα πλωτά μέσα σε μονάδες υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.

Το σκάφος θα διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ το μήκος του θα ξεπερνά τα 11 μέτρα και το πλάτος τα 3,4 μέτρα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Εν μέσω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας, η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, προχωρά σε μια σειρά πρωτοβουλιών ενάντια στον φονικό ιό και τις τεράστιες συνέπειές του στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Πρώτη μας προτεραιότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι, βεβαίως, η ασφάλεια των πολιτών. Για τον λόγο αυτό εξασφαλίσαμε την προμήθεια του Λιμενικού με ένα νέο σκάφος με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό για τη

διακομιδή ασθενών με Covid-19 σε μονάδες υγείας άμεσα και με ασφάλεια, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη».

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα