Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού;

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού;

Τα επόμενα βήματα της άρσης των μέτρων εξετάζονται από κυβέρνηση και ειδικούς. Προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων τονίζουν όλες οι πλευρές, μετά ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

Προσπάθεια να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα για να μπορέσουν να «μαζέψουν» τις ζημιές και τις απώλειες από τη σεζόν που χάθηκε, γίνεται από ειδικούς και κυβέρνηση. Ωστόσο, όλες οι πλευρές ξεκαθαρίζουν ότι προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και μετά όλες οι άλλες δραστηριότητες.

Tα σχολεία θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, ενώ αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα γίνουν ανακοινώσεις, είναι πολύ δύσκολο να ληφθούν αποφάσεις για άνοιγμα, μιας και θα βρισκόμαστε μόλις στην πέμπτη μέρα από το άνοιγμα των καταστημάτων.

Επομένως, όλα δείχνουν πως ανακοινώσεις και περαιτέρω βήματα για άρση του lockdown θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα όταν και πιθανότατα θα δοθεί το πράσινο φως για τα χιονοδρομικά κέντρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα χιονοδρομικά κέντρα θα ανοίξουν στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή. Την ίδια μέρα ίσως επιτραπεί ξανά και το κυνήγι και το ψάρεμα.

Εάν και εφόσον τελικά τα χιονοδρομικά κέντρα πάρουν το «ναι» της επιτροπής για να ανοίξουν, θα υπάρχει και άρση της απαγόρευσης για τη μετακίνηση εκτός νομού, που ωστόσο είναι κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα