Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Τι είπαν στην απολογία τους τα δύο αδέλφια

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Τι είπαν στην απολογία τους τα δύο αδέλφια

Μετανιωμένοι δήλωσαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ στο μετρό. Είπαν συγγνώμη, αλλά υποστήριξαν ότι προκλήθηκαν από τον άτυχο άνδρα.   

Για τις απίστευτα βίαιες εικόνες που έλαβαν χώρα πριν από μία εβδομάδα στον σταθμό μετρό της Ομόνοιας, απολογήθηκαν οι δύο νεαροί δράστες της άγριας επίθεσης. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Τα δύο αδέλφια, τα οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τον ξυλοδαρμό σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ, κατέθεσαν τη δική τους εκδοχή ενώπιον του ανακριτή Ανηλίκων. Στον ανακριτή κατέθεσαν και μάρτυρες υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, οι δράστες δήλωσαν μετανιωμένοι για την αποτρόπαια πράξης τους, είπαν «συγγνώμη», αλλά ισχυρίστηκαν πως προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. 

Οι δύο ανήλικοι προσπάθησαν να αντικρούσουν την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος του σταθμάρχη και να εξηγήσουν την απείθεια που τους καταλογίζεται επειδή αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

 

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Εν τω μεταξύ, νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των δύο ανηλίκων κατά του σταθμάρχη του μετρό ήλθε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο καταγράφεται και ο αρχικός διαπληκτισμός, αμέσως μόλις οι νεαροί και ο σταθμάρχης κατέβηκαν από τον συρμό.

Το συγκεκριμένο βίντεο εκτιμάται πως θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπεράσπιση των δύο νεαρών, δηλώνει μάλιστα πως το νέο βίντεο δίνει ελαφρυντικά στους δράστες, καθώς φαίνεται πως το θύμα κινείται προς το μέρος τους. Η επίθεση, ωστόσο, γίνεται εκ μέρους των δύο ανηλίκων.

«Προκληθήκαμε»

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης των δύο αγοριών, αλλά και όπως φαίνεται να προκύπτει από δημόσιες δηλώσεις της μητέρας τους, οι κατηγορούμενοι δηλώνουν μετάνοια για τις πράξεις τους, ωστόσο, επικαλούνται προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους θύματος, το οποίο δέχθηκε τη λυσσαλέα επίθεσή των δύο μαθητών επειδή τους έκανε παρατήρηση για το γεγονός ότι δεν φορούσαν μάσκα.   

Η υπερασπιστική γραμμή των δύο αγοριών είναι πως δέχθηκαν ισχυρή πρόκληση από τον σταθμάρχη, ο οποίος τους μίλησε προσβλητικά και τρομοκρατήθηκαν από την επιμονή του όταν βρέθηκαν και οι τρεις εκτός συρμού στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Στη διάθεση του ανακριτή είναι όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί για την υπόθεση, το οποίο και θα αξιολογηθεί ποινικά καθώς αποτυπώνει τις κινήσεις και τις πράξεις ενός εκάστου εμπλεκόμενου στον χώρο του συμβάντος. 

Αρνείται τις κατηγορίες ο ειδικός φρουρός

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ειδικός φρουρός που φέρεται βρισκόταν σε συνεννοήσεις με την μητέρα των δύο αγοριών το κρίσιμο διάστημα μετά το περιστατικό παρέχοντας συμβουλές, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος επίσης απολογήθηκε, αρνείται τις παραπάνω κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον νόμο, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση, εφόσον ο δράστης έχει «καθαρό μητρώο» και δεν έχει καταδίκες για ανάλογα αδικήματα.

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα