Λέανδρος Αττική: Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Προβλήματα σε Πελοπόννησο και Σποράδες

Λέανδρος Αττική: Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Προβλήματα σε Πελοπόννησο και Σποράδες

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η χιονόπτωση που σημειώνεται στην Αττική, εν μέσω του τρίτου κύματος της κακοκαιρίας «λέανδρος».

Συγκεκριμένα, λόγω χιονόπτωσης και παγετού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Λ. Πάρνηθος, από το 22ο χλμ (τελεφερίκ) μέχρι το τέλος του οδικού δικτύου με κατεύθυνση το όρος Πάρνηθα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (περιοχή δήμου Αχαρνών)

-Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής.

-Οδός Αναπαύσεως, από το ύψος του Νεκροταφείου προς Υμηττό, Παπάγου.

-Λ. Φυλής, από το ύψος της «μονής Κλειστών», Φυλή-Χασιά, ρεύμα προς Βοιωτία.

-Περιφ. Οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης "414" έως τη θέση «εκκλησάκι του Αγ. Πέτρου».

-Πλατεία Αφιδνών προς Ιπποκράτειο Πολιτεία

Επιπλέον, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 4ο χλμ Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών, ύψος πρατηρίου "Cyclon", στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Μάνδρα.

Σε εξέλιξη είναι το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» που χτυπά την χώρα από την περασμένη Πέμπτη. Από χθες το βράδυ πολλά νησιά του Αιγαίου βρέθηκαν στη «δίνη» του Λέανδρου με τη Χίο και τη Μυτιλήνη να έχουν «ντυθεί» στα λευκά. Σήμερα αναμένονται πολικές θερμοκρασίες κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας, έντονες χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου μάλιστα χιονίζει από το πρωί.

Στην τελική του φάση έχει μπει το χαμηλό βαρομετρικό που πλήττει τις τελευταίες 48ωρες την χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Πελοπόννησος. Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στην Κορινθία και την Αρκαδία, ενώ χιόνι πέφτει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Εκχιονιστικά μηχανήματα κρατούν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό, ενώ συνέχεις είναι και οι ρίψεις αλατιού για την αποφυγή παγετού.

Στην κατάψυξη έχει μπει η βόρεια Ελλάδα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στην Δυτική Μακεδονία, ενώ ο παγετός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όπου η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Θεσσαλονίκη το χιόνι έχει σκεπάσει τα ορεινά του νομού ενώ πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν λόγω του παγετού.

Στην χαλάστρα της Θεσσαλονίκης κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία της περιοχής, με τους μαθητές να είναι εφοδιασμένοι με κουβέρτες για να αντιμετωπίσουν το κρύο καθώς το μάθημα γίνεται με ανοιχτά παράθυρα λόγω κορωνοϊού.

Το χιόνι έφτασε μέχρι και την θάλασσα στην Λήμνο, ενώ και στην Λέσβο υπήρξε σφοδρή χιονόπτωση και παγετός και για λόγους ασφαλείας δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία της Μυτιλήνης. Στα λευκά και η Σκόπελος με το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα.

Στην Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει στα βόρεια προάστια.

Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ενώ υπάρχει σύσταση προς τους πολίτες των περιοχών όπου εξελίσσεται το φαινόμενο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας το χιόνι έχει φτάσει περίπου μέχρι το γόνατο. Κάποιοι δρόμοι είναι κλειστοί με τα μηχανήματα του δήμου να κάνουν συνεχείς ρίψεις αλατιού. Η οδήγηση είναι δύσκολη λόγω και της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

Στην Τρίπολη η κυκλοφορία εξελίσσεται κανονικά, καθώς αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα περνούν συνεχώς για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Ο υδράργυρος έχει πέσει κάτω από το 0.

Στην Αττική, πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται στα βόρεια προάστια. Πολύς κόσμος μεταβαίνει στο Διόνυσο για να απολαύσει το κατάλευκο τοπίο, ενώ κλειστά παραμένουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. Εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους, όπου προσπαθούν να τους κρατήσουν καθαρούς.

H κακοκαιρία χτυπά με ιδιαίτερη ένταση και την Κωνσταντινούπολη, με την Πόλη να έχει ντυθεί στα λευκά. Τα σχολεία είναι κλειστά και η κυκλοφορία στους δρόμους είναι δύσκολη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Για την εξέλιξη του φαινομένου μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου.

Σύμφωνα με την κυρία Ρήγου, ήδη εδώ και δυο ώρες έχουν περιοριστεί τα φαινόμενα. Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και άλλο και θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα ανέβει από την Πέμπτη φτάνοντας του; 14 βαθμούς Κελσίου.



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα