Στους 80.000 οι εμβολιασμοί. Δεύτερη δόση για Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Στους 80.000 οι εμβολιασμοί. Δεύτερη δόση για Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξελίσσεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας. Σήμερα έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εξασφαλισθεί η ανοσία της αγέλης εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων των εμβολίων.

Την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λίγο μετά της 09:00 το πρωί της Δευτέρας (18/1) ο πρωθυπουργός εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και η κυρία Σακελλαροπούλου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 10:00.

Ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση, αυτή τη στιγμή στην χώρα μας έχει φτάσει τους 80.000. Με την συμμετοχή των άνω των 85 στον εμβολιασμό να είναι το Σάββατο στο 93%.

Τα συνολικά κρούσματα που ανακοίνωσε εχθές ο ΕΟΔΥ ήταν 237 με τους διασωληνωμένους να φτάνουν τους 320 και οι θάνατοι να αγγίζουν τους 28. Η Αττική συνέχισε να έχει την μερίδα του λέοντος στην κατανομή των κρουσμάτων.

Μπορεί ο αριθμός των νέων μολύνσεων εχθές να ήταν αισθητά μειωμένος, όμως οι ειδικοί εξακολουθούν να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» μάλιστα αναφέρθηκε στην ανοσία της αγέλης.

Με το Λεκανοπέδιο να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής κυβέρνησης και ειδικών στρέφονται στο άνοιγμα της αγοράς προκειμένου η επιστροφή στην κανονικότητα να μην αποβεί μοιραία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα