Τροχαίο στην Κρήτη: Μαρτυρία-κλειδί και νέο αποκλειστικό βίντεο ρίχνουν φως στην υπόθεση

Τροχαίο στην Κρήτη: Μαρτυρία-κλειδί και νέο αποκλειστικό βίντεο ρίχνουν φως στην υπόθεση

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης μετά το θάνατο της άτυχης μητέρας και της κόρης της. 

Από το τροχαίο έχει δει το φως της δημοσιότητας βίντεο που κόβει την ανάσα. Σε αυτό φαίνεται η σφοδρότητα της σύγκρουσης αλλά και το ότι το αμάξι στο οποίο επέβαιναν μάνα και κόρη αμέσως μετά την πρόσκρουση του αγροτικού, πήρε φωτιά, κόβοντας το νήμα τις ζωής και για τις δύο.

Όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Η νεαρή μητέρα και το κοριτσάκι της δεμένο στο πίσω κάθισμα, επιστρέφουν στο σπίτι. Εδώ που καταγράφεται για πρώτη φορά το αυτοκίνητό τους, βρίσκονται λίγα μόνο μέτρα από τη διασταύρωση. Μπροστά τους βρίσκεται ένα λευκό βανάκι που όπως θα δούμε παίζει καθοριστικό ρόλο, στα όσα θα συμβούν. Η οδηγός έχει βγάλει φλας για να στρίψει αριστερά αλλά δεν έχει ορατότητα.

Συνεχίζει ευθεία και εδώ αρχίζει να στρίβει χωρίς να έχει πλήρη εικόνα, του αντίθετου ρεύματος, λόγω του λευκού βαν μπροστά.

Το αγροτικό στο αντίθετο ρεύμα έχει αναπτύξει ταχύτητα και πέφτει με δύναμη πάνω στο μαύρο ΙΧ. Ο οδηγός του δεν προλαβαίνει να φρενάρει για να το αποφύγει. Το όχημα της αστυνομικού παρασύρεται προς τα πίσω, σηκώνεται στον αέρα και στριμώχνεται στην πρασινάδα της γωνίας. Ο θάνατος μάνας και κόρης είναι αναπόφευκτος.

Το αγροτικό που ερχόταν από την άλλη κατεύθυνση, καταλήγει στο οδόστρωμα γυρισμένο στο πλάι.

Στο σημείο επικρατεί πανικός. Ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και σπιτιών που ακούν τον θόρυβο πετάγονται έξω, αλλά είναι αδύνατον να βοηθήσουν.

Ο πατέρας και παππούς των δύο θυμάτων αντίκρισε μια πολύ δύσκολη εικόνα μόλις έφτασε στο σημείο. Η κόρη και η εγγονή του, είχαν ήδη ξεψυχήσει μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο που είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος γλίτωσε από θαύμα. Μαζί με τον συνοδηγό είδαν τον χάρο με τα μάτια τους, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Στο ίδιο σημείο, στην επικίνδυνη διασταύρωση Γαλιάς και Φανερωμένης στις Μοίρες, είχε τραυματιστεί πριν από λίγα χρόνια και ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε χθες το απόγευμα με τις κηδείες μάνας και κόρης. Λόγια παρηγοριάς για τον σύζυγο της 37χρονης και το 9χρονο παιδί που είχαν αποκτήσει είναι αδύνατον να βρεθούν αυτές τις δύσκολες ώρες.

Μαρτυρία-κλειδί ρίχνει φως στην υπόθεση

«Το φορτηγό έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Δεν είχα δει ότι υπήρχε αυτοκίνητο πίσω από εμένα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν της Όλγας το αυτοκίνητο. Έφυγα γιατί ήμουν συγκλονισμένη» λέει αποκλειστικά στο MEGA η οδηγός του αυτοκινήτου που προπορευόταν αυτό της 37χρονης.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Στιβακτάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος στο σημείο του ατυχήματος ανέφερε ότι στην αρχή όλοι έτρεξαν να δώσουν βοήθεια στον οδηγό του φορτηγού, δεν γνώριζαν ότι υπήρχε και άλλο όχημα.

«Την ώρα που αντικρίσαμε την 37χρονη και το κοριτσάκι δεν έδωσαν σημεία ζωής» τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε: «Βρήκα το κινητό της 37χρονης και κάλεσα την μητέρα της από τις τελευταίες κλήσεις».

Την ίδια στιγμή ο πατέρας της αστυνομικού πήγαινε στο σημείο γιατί είχε ακούσει τον τρομερό θόρυβο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα