Τρίτο κύμα κορονοϊού: Τρία κλειδιά ανοίγουν την κερκόπορτα – Φόβοι των ειδικών για την Αττική

Τρίτο κύμα κορονοϊού: Τρία κλειδιά ανοίγουν την κερκόπορτα – Φόβοι των ειδικών για την Αττική

Τρεις είναι οι μεγάλοι φόβοι των ειδικών για το πώς θα γίνει η διαχείριση αυτού που θεωρούν δεδομένο: Δηλαδή του τρίτου κύματος κορονοϊού στη χώρα μας. Έντονη ανησυχία για την Αττική που ήταν ξανά πρωταθλήτρια των νέων κρουσμάτων του 24ώρου. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Θέμα χρόνου θεωρούν πια οι λοιμοξιολόγοι το τρίτο κύμα κορονοϊού με κάποιους εξ αυτών να μην διστάζουν να μιλήσουν για «σοκ και δέος».

Γεμάτες εντατικές, ασθενοφόρα να πηγαινοέρχονται και ένας ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων και θυμάτων που δεν θα είναι διαχειρίσιμος. Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν το τρίτο κύμα κορονοϊού σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Οι τρεις αιτίες που προκαλούν φόβο για το τρίτο κύμα κορονοϊού

Η τελική επίθεση του ιού θα ξεκινήσει όπως εκτιμούν οι ειδικοί τις επόμενες εβδομάδες. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τις αιτίες που ανοίγουν την «κερκόπορτα» στον φονικό ιό.

Η πρώτη και βασική είναι η μη τήρηση των μέτρων, με το αποτύπωμα της χαλάρωσης των εορτών να τρομάζει.

Ακολουθεί ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού που δεν είναι άλλος από τον καιρό και την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Το τρίτο συστατικό του εκρηκτικού κοκτέιλ είναι η αυξημένη κινητικότητα ως απόρροια του ανοίγματος των σχολείων και τυχόν άλλων δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν.

Φόβοι για την Αττική

Μια έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική είναι εκείνο που τρέμουν οι ειδικοί. Εδώ και 10 μέρες εξετάζουν την επιδημιολογική εικόνα κάθε ενότητας του λεκανοπεδίου. Το κέντρο της Αθήνας είναι η περιοχή που καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα.

Το πρόβλημα στο κέντρο των Αθηνών άρχισε να διαφαίνεται στις 5 Ιανουαρίου με 75 κρούσματα. Σήμερα στην καρδιά της Αθήνας εντοπίστηκαν 106 μολύνσεις ενώ την ίδια μέρα ολόκληρος ο νομός Θεσσαλονίκης είναι 99.

Αν η Αθήνα γίνει… Θεσσαλονίκη «plan b» με μεταφορές ασθενών σε άλλες περιοχές δεν υπάρχει. Το σύστημα Υγείας στην πρωτεύουσα που άντεξε μέχρι σήμερα, θα κινδυνέψει με κατάρρευση.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας την Τρίτη, 12.01.2021

Σε υψηλά επίπεδα και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 866 νέες μολύνσεις ενώ σημειώθηκαν ακόμη 27 θάνατοι και 337 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει: Σήμερα ανακοινώνουμε 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146020, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5651 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44252 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

337 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 234 (69.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.977 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5329 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3149 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα