Οι 14 περιοχές της χώρας με τα σκληρότερα μέτρα λόγω lockdown

Οι 14 περιοχές της χώρας με τα σκληρότερα μέτρα λόγω lockdown

Την ώρα που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το άνοιγμα του λιανεμπορίου για τις 18 Ιανουαρίου, υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται σε πιο αυστηρό lockdown και δεν λένε να... βγουν από αυτό. Μόλις στις 11 Ιανουαρίου, η Πολιτική Προστασία πρόσθεσε μία ακόμα περιοχή και συγκεκριμένα τη Βοιωτία, που από το πρωί της Τρίτης, 12 Ιανουαρίου, οι πολίτες της θα πρέπει να ακολουθούν σκληρότερο lockdown.

Kαι όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, υπάρχουν και άλλες περιοχές, που αγγίζουν τα όρια του σκληρού lockdown: «προσεκτικοί στην εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είμαστε όλοι μας, αλλά μια επιπρόσθετη προσοχή απαιτείται στη Βοιωτία, τη Δυτική Αττική, την Κοζάνη και τη Ροδόπη και στη Χαλκιδική λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στις περιοχές αυτές».

Η λίστα των περιοχών που βρίσκονται σε αυστηρότερο lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου

Δήμοι Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής

Δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης

ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης

Κάλυμνος

Τοπική Κοινότητα Ανθήλης Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας

Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου Φλώρινας

Βοιωτία

Τοπική κοινότητα Παλαίκαστρου του δήμου Σητείας (έως τις 15 Ιανουαρίου)

Επίσης, η Δυτική Αττική συμπληρώνει τρεις συνεχόμενες εβδομάδες περιοριστικών μέτρων καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει η αναμενόμενη αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου. Ετσι, κρίσιμο για τις αποφάσεις της Παρασκευής, καθώς τότε θα ανακοινώνονται τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα αποτελέσουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σήμερα, αύριο και μεθαύριο, τις ημέρες, δηλαδή, κατά τις οποίες τα τεστ είναι πιο αυξημένα και άρα η αποτύπωση της πορείας του κορονοϊού πιο σαφής.

Τα αυστηρά μέτρα

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα