Τι συμβαίνει με τον εμβολιασμό των υγειονομικών; Αντιδράσεις για την αναβολή

Τι συμβαίνει με τον εμβολιασμό των υγειονομικών; Αντιδράσεις για την αναβολή

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, και Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, αναφορικά με το θέμα της αναβολής του εμβολιασμού υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

«Έχουν σταλεί χαρτιά ότι αναβάλλεται ο εμβολιασμός 450 ατόμων προσωπικού από το νοσοκομείο Γεννηματάς. Τα έγγραφα υπάρχουν, δε διαψεύδονται. Η διοίκηση έκανε μεγάλο αγώνα για να οργανώσει τους εμβολιασμούς», είπε η κ. Παγώνη.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας γιατί έγινε αυτό. Εμείς ξέρουμε ότι εκτός από το Γεννηματάς, όπου είχαν κλειστεί πάνω από 450 ραντεβού από υγειονομικούς για να εμβολιαστούν σήμερα, οι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ενώ ο κ. Θεμιστοκλέους το Σάββατο το πρωί προσπάθησε να διαψεύσει τα όσα λένε οι υγειονομικοί, την Κυριακή μετά το μεσημέρι, και αφού είχαν έρθει σε γνώση μας τα έγγραφα που αποδείκνυαν τις καταγγελίες των υγειονομικών, έβγαλε νέα ανακοίνωση ότι ο προγραμματισμός έτσι ήταν. Δεν ήταν έτσι ο προγραμματισμός. Μας έδωσε λίστες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένα νοσοκομεία από αυτά που αναβλήθηκε ο εμβολιασμός υποτίθεται θα ξεκινήσει από 8 του μηνός, και σε κάποια άλλα από 12 του μηνός. Από 31 Δεκεμβρίου που άρχισαν να γίνονται οι πρώτες αναβολές ρωτάμε την πολιτική ηγεσία γιατί γίνεται αυτό και δεν παίρνουμε απάντηση», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου.

«Για εμάς σημασία έχει να γίνουν οι εμβολιασμοί. Έπρεπε να δοθεί μια συγνώμη από τον κ. Θεμιστοκλέους από τον κόσμο που αναβλήθηκαν τα τακτικά τους ιατρεία για να γίνουν αυτοί οι εμβολιασμοί, γιατί δεν είχαμε άλλο χώρο. Είχαμε οργανώσει να γίνουν τα εμβόλια στα τακτικά ιατρεία γιατί δεν είχαμε άλλο χώρο. Τώρα πρέπει από την αρχή να ξαναοργανώσουμε την ιστορία αυτή για να τα κάνουμε στο τέλος της εβδομάδας, ή στην αρχή της άλλης. Είχαμε έγγραφα επίσημα πώς να το οργανώσουμε και το οργανώσαμε. Μίλησα με τον κ. Θεμιστοκλέους και του είπα ότι έχει γίνει λάθος στο σχεδιασμό τους, και πρέπει να διορθωθεί το λάθος και να προχωρήσουμε. Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει», τόνισε η κ. Παγώνη.

«Αυτά γίνονται μόλις 2-3 μέρες μετά από την προηγούμενη αστοχία, με τους εμβολιασμούς κυβερνητικών αξιωματούχων πριν τους υγειονομικούς. Πριν την παρέμβαση του πρωθυπουργού είχαμε πάλι ειρωνικές ανακοινώσεις από τον κ. Θεμιστοκλέους που διέψευδε τις σχετικές καταγγελίες. Φυσικά έχω και εγώ χαρτιά. Όλα τα νοσοκομεία στα οποία έγινε η αναβολή είχαν ενημερωθεί επίσημα ότι θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Και μετά έμαθαν για την αναβολή», πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου, με την κ. Παγώνη να αναφέρει ότι «Δεν είναι κακό κάποιος να πει ότι έγινε λάθος στο σχεδιασμό. Εμάς ο στόχος μας είναι να γίνουν γρήγορα τα εμβόλια».

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει παραλάβει πάνω από 90.000 δόσεις εμβολίων. Έχει δίκιο η κ. Παγώνη ότι η ουσία είναι ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και μετά να πάμε στις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους», είπε ο κ. Παπανικολάου.

Σε άλλο θέμα, η κ. Παγώνη, σχολιάζοντας τις εικόνες από το νοσοκομείο Γεννηματάς με ράντζα, ανέφερε ότι «Στο Γεννηματάς έχουμε δώσει μάχες, οι ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό έρχονται συνέχεια και πρέπει να εξυπηρετηθούν και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους εξυπηρετήσουμε. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στις εφημερίδες και τι τραβάνε οι γιατροί».

«Έχουμε και άλλες ασθένειες, εκτός της πανδημίας. Εγώ κάνω έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον στα νοσοκομεία Αθήνας, Πάτρας κλπ, να άρει την εντολή για περιορισμό των τακτικών χειρουργείων των νοσοκομείων του ΕΣΥ κατά 80% που ισχύει ακόμα εδώ και ενάμιση μήνα, και το μοναδικό που προσφέρει είναι να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών από κόσμο που δεν μπορεί να χειρουργηθεί στο ΕΣΥ», είπε από τη μεριά του ο κ. Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα