Νέα στοιχεία για τη βαλίτσα με το πτώμα στα Βίλια: Πού στρέφονται οι έρευνες

Νέα στοιχεία για τη βαλίτσα με το πτώμα στα Βίλια: Πού στρέφονται οι έρευνες

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της γυναίκας, που εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε μια βαλίτσα, σε ερημική, δασώδη περιοχή ανάμεσα στον Ασπρόπυργο και τα Βίλια,

Τη βαλίτσα με το πτώμα εντόπισε τυχαία χθες ένας κυνηγός, ο οποίος και ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές, που ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η σορός που βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, εκτιμάται πως ανήκει σε γυναίκα ηλικίας από 15-40 ετών, ενώ ο δράστης της είχε αφαιρέσει ρούχα και κοσμήματα, με στόχο πιθανόν να κερδίσει χρόνο έως ότου γίνει η αναγνώριση και ταυτοποίησή της. Από την πρώτη μελέτη που έγινε, δεν εντοπίστηκε κάποιο εμφανές τραύμα και η ακριβής αιτία θανάτου του θύματος αναμένεται να διευκρινιστεί με τη νεκροψία-νεκροτομή, που θα γίνει αύριο.

Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατός της επήλθε σε χρονικό διάστημα, από τρεις μήνες έως και τρεις ημέρες πριν εντοπιστεί το πτώμα. Ως εκ τούτου, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι υποθέσεις εξαφάνισης γυναικών, σε βάθος τριών μηνών. Γι' αυτό, εξάλλου, φαίνεται πως οι έρευνες θα επικεντρωθούν στις εξαφανίσεις 20 γυναικών, που έγιναν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε όλη την Ελλάδα.

Πάντως, με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές, εκτιμούν ότι ο δράστης της δολοφονίας δεν λειτούργησε βιαστικά και είχε μελετήσει καλά τις κινήσεις του. Και αυτό γιατί αφενός φρόντισε να μην αφήσει στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην άμεση ταυτοποίηση της ταυτότητας του θύματος και αφετέρου επέλεξε να κρύψει τη βαλίτσα με το πτώμα σε σημείο ερημικό, όπου δεν υπάρχουν κοντά κάμερες ασφαλείας και καλός φωτισμός. Εξάλλου, το χρονικό διάστημα που εκτιμάται ότι έγινε το έγκλημα, δεν επιτρεπόταν το κυνήγι, λόγω του lockdown, κι έτσι θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστεί το πτώμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα