Κορoνοϊός: Άρχισαν οι εμβολιασμοί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα

Κορoνοϊός: Άρχισαν οι εμβολιασμοί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα

Το κίτρινο αεροσκάφος τροχοδρομεί στην πίστα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μεταφέρει ακόμη 83.850 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι παρών στην άφιξη της πρώτης μεγάλης παρτίδας.

Με περιπολικά να ακολουθούν τα βαν, τα εμβόλια μεταφέρονται σε αποθηκευτικό χώρο που έχει επιλεγεί στο Κρυονέρι. Κατά μήκος της διαδρομής περιπολικά επιβλέπουν την τήρηση των μέτρων, ενώ ο Νίκος Χαρδαλίας παίρνει τον δρόμο για το «Αττικόν» για να εμβολιαστεί και ο ίδιος.

Λίγη ώρα αργότερα άλλο αεροσκάφος φτάνει στην Θεσσαλονίκη. Σταθμεύει σε ειδική θέση στον διάδρομο και άμεσα ξεκινά η εκφόρτωση των εμβολίων για να μοιραστούν στα νοσοκομεία της πόλης.

Στο κέντρο υγείας Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καθώς η διαδικασία του εμβολιασμού μπαίνει σε μία σειρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου όπου πραγματοποιούνται rapid tests.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως με τα τεστ και τα εμβόλια θα περιοριστεί η πανδημία, με το παράδειγμα του εμβολιασμού να εξακολουθούν να δίνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Η Ζωή Ράπτη εμβολιάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.
Ακολούθησαν ο διοικητής και οι πρώτοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Πρεμιέρα εμβολιασμών στη Λάρισα

Πρεμιέρα εμβολιασμών και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με γιατρούς και νοσηλευτές να είναι από τους πρώτους.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν και στην Πάτρα, με την Καρολίνα Ακινόσογλου, επίκουρη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας – παθολογίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, να σημειώνει ότι έχει κάνει το εμβόλιο, μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και είναι η καλύτερη ελπίδα που έχουμε για να βγούμε από το τούνελ».

Η κ. Ακινόσογλου τόνισε ότι όσοι εργάζονται ειδικά στις κλινικές Covid-19 θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που είναι περισσότερο σκεπτικοί και διστακτικοί.

Όλοι όσοι εμβολιάζονται παίρνουν στα χέρια τους βεβαίωση, που αποτελεί ταυτόχρονα και υπενθύμιση για την επαναληπτική δόση. Μετά και τον δεύτερο εμβολιασμό, οι πολίτες θα παραλαμβάνουν ένα πιστοποιητικό εμβολίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα μπορούν όλοι να έχουν εμβολιαστεί.

Αγκάθι από την άλλη παραμένει ο μικρός αριθμός συμμετοχής από το υγειονομικό προσωπικό, που στους νοσηλευτές κυμαίνεται στο 40%, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να ζητάει να υπάρχει και δεύτερος γύρος για εγγραφές όσων επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα