ΕΛΑΣ: Θα κλείνουμε δρόμους αν χρειαστεί για έλεγχο όλων των ΙΧ. Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις

ΕΛΑΣ: Θα κλείνουμε δρόμους αν χρειαστεί για έλεγχο όλων των ΙΧ. Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις

Πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι μαζί τους κανόνες που έθεσαν οι ειδικοί. Εμείς αυτό καλούμαστε να εφαρμόσουμε, ώστε να περάσουμε την πανδημία, τον σκόπελο, και του χρόνου να γιορτάσουμε όπως πρέπει και όπως έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια

Εάν υπάρχει επίσημη καταγγελία, είμαστε υποχρεωμένοι να επέμβουμε, να διαπιστώσουμε εάν ισχύει ή όχι. Είναι άχαρος ο ρόλος μας σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό προβλέπει η απόφαση, αυτό πρέπει να γίνει

Για τους παραβάτες των μέτρων θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις όπως αυτόφωρη διαδικασία, αλλά και διοικητικές, όπως 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη σπιτιού που γίνεται πάρτι και 300 ευρώ στους συμμετέχοντες για άσκοπες μετακινήσεις

Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό, δίνουμε όλοι μάχη στην πρώτη γραμμή. Τις μέρες των εορτών η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Θα γίνονται έλεγχοι σε κομβικά σημεία, όπως διόδια προκειμένου να αποφευχθούν μετακινήσεις μεταξύ νομών, στις εισόδους- εξόδους των πόλεων, σε ΚΤΕΛ, σε υπαίθριους χώρους και πλατείες, όπου μπορεί να υπάρξει συγχρωτισμός, όπως και σε κεντρικές οδικες αρτηρίες ενώ μπορεί ακόμα και δρόμοι να κλείνουν προσωρινά έτσι ώστε να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα που θα βρίσκονται εκεί εκείνη την ώρα» σημείωσε.

Οπως είπε είναι πολυ συγκεκριμένοι οι λόγοι που μπορει κάποιος να μετακινηθεί μεταξύ περιφερειών. «Ας κάνουμε όλοι υπομονή να περάσουμε τον σκόπελο» είπε και πρόσθεσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώνεται προς τα μέτρα.

Υπενθύμισε πως δεν επιτρέπονται τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι.

Για τη σύσταση των εννέα ατόμων στο γιορτινό τραπέζι είπε ότι κωδικός για μετακίνηση ανήμερα των Χριστουγέννων για το ρεβεγιόν είναι ο αριθμός 6 ενώ θα ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Οσοι μετακινηθούν θα πρέπει να στείλουν sms και ξεκινώντας, αλλά και επιστρέφοντας. «Να φροντίσουν να μην τους βρει η επιστροφή μετά τις 22:00 διότι σε αυτό το διάστημα θα δοθεί βαρύτητα και θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί οι έλεγχοι» είπε.

Για τα μέτρα στις εκκλησίες, υπενθύμισε αυτα που έχουν αποφασισθεί δηλαδή 25 άτομα το μεγιστο στις εκκλησίες και 50 στις μητροπόλεις και είπε πως και σε αυτήν την περίπτωση είναι απαραίτητο το sms με αριθμό 6.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα