Tα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια. Παρέμβαση Εισαγγελέα για την 31χρονη

Στο Νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε χθες 31χρονη γυναίκα, που ζούσε απομονωμένη και κλεισμένη σε τρώγλη επί 10 και πλέον χρόνια σε δημοτική ενότητα στην ανατολική πλευρά της Ρόδου.

Η γυναίκα, που σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», έπασχε από διαταραχή φύλου και ψυχολογικά προβλήματα, βρέθηκε να ζει υπό άθλιες συνθήκες και διατάχθηκε ο υποχρεωτικός εγκλεισμός της σε ίδρυμα.

Η 31χρονη, βρέθηκε σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι από αστυνομικούς που έστησαν σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, επιχείρηση για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα για να της παρέχονται εφ’ εξής τα στοιχειώδη.

Προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας, που δεν ήθελε καν την συνδρομή των υπερήλικων γονέων της.

Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια.
Η εικόνα του υπνοδωματίου θύμισε σκηνές από θρίλερ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και σχολιάζοντας ανάλογες περιπτώσεις ο Κοινωνικός Λειτουργός Σπύρος Στογιάννης από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» είπε πως «όταν ο άνθρωπος βιώνει μια τέτοια πραγματικότητα που δεν γίνεται αποδεκτή από το περιβάλλον του, δημιουργείται μια πίεση που εσωτερικεύεται. Τότε χρειάζεται ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης τους ακόμη και με παρέμβαση Εισαγγελέα και Κοινωνικών Λειτουργών».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα