Εξαδάκτυλος: Το lockdown απέτρεψε πάνω από 10.000 νέα κρούσματα

Εξαδάκτυλος: Το lockdown απέτρεψε πάνω από 10.000 νέα κρούσματα

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε πώς το lockdown απέτρεψε ένα μια τεράστια διασπορά κρουσμάτων και με ποιον τρόπο βοήθησε στη μάχη κατά την πανδημίας.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στη κάμερα του Open και αναφέρθηκε σχετικά στο πόσο αποτελεσματικό είναι το lockdown, αλλά κι αν απέτρεψε επιπλέον νέα κρούσματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε πως χωρίς την δεύτερη καραντίνα, η Ελλάδα θα είχε πάνω από 10.000 νέα κρούσματα.

«Αν δεν είχαμε lockdown τα νούμερα θα ήταν μεγαλύτερα από 10.000», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «έρχονται μέρες που παραδοσιακά βοηθούν διάδοση ενός ιού όπως ο κορονοϊός».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε για τα εμβόλια και τα φάρμακα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας.

«Τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν την μάστιγα. Τα φάρμακα όχι. Μην ασχολούμαστε άλλο με τους αρνητές των εμβολίων. Τους κολακεύει αυτό», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό θα δούμε αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα εξάμηνο για εμβολιασμό 6 εκατομμυρίων», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε ότι μάλλον θα είναι εφικτό να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας κ Μανωλόπουλος και σημείωσε ότι το εμβόλιο δίνει μια πραγματική λύση στο πρόβλημα και οι φόβοι που έχουν οι άνθρωποι είναι υποθετικοί.

«Θα περάσει το μήνυμα σιγά σιγά. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εμβόλιο και θα έρθει και στην Ελλάδα, αυτό της Pfizer. Μετά ακολουθεί εκείνο της Moderna, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε φάση ανάπτυξης. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο εμβολίων είναι σε επίπεδο κατάψυξης», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ.Μανωλόπουλος ανέφερε ότι θα προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς μέχρι το καλοκαίρι, ίσως και αργότερα.

«Θα πάμε σε σχετική κανονικότητα αφού δούμε μια ελάφρυνση του Συστήματος Υγείας. Όμως ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας. Μείωση των ατόμων στις ΜΕΘ θα έχουμε γύρω στον Μάρτιο και τον Απρίλιο», δήλωσε στη συνέχεια.

https://www.ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα