Στα λευκά ντύθηκαν Παρνασσός και Βελούχι

Στα λευκά ντύθηκαν Παρνασσός και Βελούχι

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στον Παρνασσό χιονίζει ασταμάτητα. Το χιονοδρομικό κέντρο έχει «ασπρίσει» και ήδη το ύψος του νέου χιονιού ξεπερνά τα 15 εκατοστά.

Αξιόλογο χιόνι πέφτει και στο Βελούχι (ήδη 20-30 εκατοστά), ενώ για πρώτη φορά το φετινό χειμώνα έχουν κατέβει αρκετά και τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων - περίπου από τα 1500 μ.

Η φετινή χειμερινή περίοδος είναι όμως διαφορετική λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά το φρέσκο χιόνι οι λάτρεις του σκι δεν μπορούν να βρεθούν στα χιονοδρομικά κέντρα λόγω του lockdown που θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Πού αναμένονται χιόνια

Σύμφωνα με την ΕΜΥ χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα βορειοδυτικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα