Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ την Κυριακή είναι προαιρετικό: «Είναι προαιρετικό για όποιον θέλει να ανοίξει» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Σημειώνεται, ότι τα σούπερ μάρκετ μπορούν να πωλούν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου χριστουγεννιάτικα είδη, καθώς άνοιξαν και τα εποχιακά καταστήματα και δεν τίθεται πλέον θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Ωστόσο, εξακολουθούν να μην πωλούν συγκεκριμένα είδη, όπως βιβλία και ηλεκτρικά είδη.

Ανοίγουν τα κομμωτήρια Σάββατο ή Κυριακή

Το πιθανότερο είναι τα κομμωτήρια να ανοίξουν το Σάββατο ή την Κυριακή. Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή έπειτα από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός σημείωσε, ότι το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού.

Το εγχείρημα του ανοίγματος των κομμωτηρίων δεν ενέχει κινδύνους, καθώς οι πελάτες τους, εξυπηρετούνται μόνο με ραντεβού. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο, αν θα ανοίξουν και τα μικρά κέντρα αισθητικής, όπου κι εκεί η κατάσταση δείχνει να είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πώς και πότε ακριβώς θα ανοίξουν και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και δη το λιανεμπόριο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα