Ζήτησε να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του. Σε σταθερή κατάσταση ο 8χρονος με τη νόσο kawasaki

Ζήτησε να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του. Σε σταθερή κατάσταση ο 8χρονος με τη νόσο kawasaki

Κερδίζει την μάχη με την ζωή ο 8χρονος που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου. Το παιδί – όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ – ξεπέρασε τον κίνδυνο, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά σοβαρή, και εντός της ημέρας οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον βγάλουν από την τεχνική υποστήριξη.

Η μητέρα του μικρού Γιάννη με δάκρυα στα μάτια είπε στην κάμερα της ΕΡΤ, πως το μόνο που της ζήτησε, ήταν μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι. «Στο σπίτι ήταν 2 μέρες με πυρετό και στο 3ο εικοσιτετράωρο τη Δευτέρα η παιδίατρός μας μας είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» αναφέρει.

Ο 8χρονος εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και μιας και ο πατέρας του είχε κορονοϊό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίο. «Tην Τετάρτη, νομίζω, αποφάσισαν να του κάνουν οι γιατροί τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαν ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό αντισωμάτων» ανέφερε η μητέρα του. Την Παρασκευή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που προέκυψε κατόπιν νόσησης του παιδιού απο Covid, βέβαια αυτή τη στιγμή που μιλάμε το παιδί είναι αρνητικό. Dεν έχει πλέον τη νόσο» δήλωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Το μεταφλεγμονώδες αυτό σύνδρομο έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Καβασάκι.

«Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορονοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι’ αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι-like syndrome» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων αυτό το σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«‘Οταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις» και μας είπε «αστροναύτης» και του είπαμε «να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα» και του άρεσε πάρα πολύ αυτό» είπε ο κ. Ηλιάδης.

Τι λέει ο πατέρας του 8χρονου

Ο πατέρας του μικρού Γιάννη δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την περιπέτεια που περνάει ο μικρός του γιος, ότι πλέον προσεύχεται για να γυρίσει σύντομα στην οικογένεια του υγιέστατος.

«Την προηγούμενη Παρασκευή το παιδί έκανε μάθημα στη τηλεκπαίδευση και αφού παρακολούθησε μία ώρα, μετά ήρθε κουρασμένο και μου είπε “μπαμπά δεν μπορώ άλλο κουράστηκα”. Εγώ του λέω “τι έχεις παιδί μου”, μου λέει “μάλλον με πόνεσε το κεφάλι μου από το μάθημα” και του βάλαμε θερμόμετρο γιατί είδα ότι ήταν ζεστό, είχε 38,5. Το ρώτησα “τι έπαθες Γιαννάκη μου, κουράστηκες” και μου λέει το παιδί “ναι μάλλον κουράστηκα…”.

Του δώσαμε και ένα αντιπυρετικό για να πέσει ο πυρετός και πράγματι ο πυρετός έπεσε. Την άλλη μέρα πάλι 38 πυρετό το παιδί, επικοινωνήσαμε με τη γιατρό μας, της είπαμε τη συμπτωματολογία του παιδιού και μας συνέστησε να φύγουμε για το Ρίο. Λόγω του ιστορικού του δικού μου, το υποπτεύθηκε η ιατρός και ευτυχώς μας έστειλε εγκαίρως στο Ρίο.

Εκεί μας έβαλαν σε δωμάτιο υψίστης ασφαλείας, μας έκαναν τεστ τα οποία και τα δύο βγήκαν αρνητικά, τη μεθεπόμενη μέρα μας έκαναν κι άλλο τεστ πάλι αρνητικό και αυτό και την επόμενη μέρα μας έκαναν τεστ αντισωμάτων.

Εκεί λίγο οι γιατροί …τρελάθηκαν γιατί είδανε ψηλές τιμές, που σημαίνει ότι το παιδί πέρασε τον κορονοϊό ασυμπτωματικά. Αλλά ο ιός του αναστάτωσε το ανοσοποιητικό και ενώ το παιδί αντιστάθηκε, γιατί δεν είχε αρρωστήσει σχεδόν ποτέ τόσο πολύ βαριά, υπήρξε το αποτέλεσμα το ίδιο το ανοσοποιητικό του να τον χτυπήσει.

Εννοείται πως φοβάμαι για το παιδί αυτή τη στιγμή, είναι σοβαρά σταθερά, αυτό μας λένε οι γιατροί, το παιδί έχει επικοινωνία, δεν είναι διασωληνωμένο, είναι με τη μαμά του που τον τάισε, είχαν επικοινωνία,

Το παιδί είναι καταβεβλημένο, είναι στο κρεβάτι του. Οι γιατροί τα ξέρουν καλύτερα αυτά. Εγώ με τις ταπεινές μου δυνάμεις κάνω την προσευχή μου ο Θεός να φωτίσει τα χέρια των γιατρών, τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα