Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. Απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, 2.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το όπλο του αστυνομικού Κορκονέα στα Εξάρχεια. Η φετινή χρονιά έχει την ιδιαιτερότητα της πανδημίας και των συνθηκών lockdown που έχει επιβάλει η πολιτεία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού. Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση διαταγής από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, με την οποία θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις-συναθροίσεις σε κανένα σημείο της Αθήνας, ενώ δεν προβλέπεται αντίστοιχη ανοχή με αυτή που επιδείχθηκε στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν άμεση εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία. Οι ειδικοί διαπραγματευτές θα αναλάβουν αυτού του είδους τις επαφές και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της διάλυσης, τότε θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο που είναι η επιβολή διοικητικών προστίμων που ξεκινούν από 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας, 3000 για τα φυσικά πρόσωπα ως διοργανωτές συναθροίσεων και φθάνει μέχρι 5000 για τα νομικά πρόσωπα.

Για τη θλιβερή επέτειο έχουν γίνει κάποια καλέσματα από δικηγόρους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλους, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την επισήμανση τήρησης των μέτρων προστασίας (μάσκες και κρατώντας αποστάσεις), στον τόπο της δολοφονίας του, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα. Μαθητές έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση στα Προπύλαια το πρωί της Κυριακής και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου το απόγευμα στο ίδιο σημείο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν θα επιτραπεί καμία συγκέντρωση σε κανένα από τα δύο σημεία. Ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι περίπου 2000 αστυνομικοί θα είναι στο δρόμο για να αποτρέψουν τυχόν συγκεντρώσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα