Κορονοϊός: Συγκινεί η συναυλία γιατρών για τους ασθενείς τους στο Παπανικολάου

Κορονοϊός: Συγκινεί η συναυλία γιατρών για τους ασθενείς τους στο Παπανικολάου

O πνευμονολόγος του Παπανικολάου τελείωσε τη βάρδιά του στο νοσοκομείο και όταν ήρθε η μέρα του ρεπό του, μαζί με άλλους γιατρούς και τα μουσικά όργανά τους, πήγαν στο νοσοκομείο, για να παίξουν μουσική για τους ασθενείς, που θα άκουγαν από τα παράθυρά τους.

Ο πνευμονολόγος Μάξιμος Αγγελίδης, διοργανωτής της ιδιαίτερης αυτής συναυλίας, άφησε για λίγο το στηθοσκόπιο, πήρε την κιθάρα του και μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς και μέλη της μπάντας, χάρισαν χαμόγελα στους ασθενείς τους. Το συγκρότημα «Romvos Band» αποτελείται από 7 άτομα, πέντε από τα οποία είναι γιατροί. 

Οι ασθενείς βγήκαν στα παράθυρα συγκινημένοι στα παράθυρα και χαιρετούσαν τους μουσικούς, τους οποίους έχουν συνηθίσει με λευκές ποδιές. Όταν δεν ασκούν τα ιατρικά τους καθήκοντα, τα μέλη της μπάντας είναι και μουσικοί του δρόμου, με τους ασθενείς του να δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τη διττή τους ιδιότητα.

Η συναυλία ήταν σημαντική για τους γιατρούς για ένα ακόμη λόγο. Ένα από τα μέλη της μπάντας, έχει νοσήσει από κορονοϊό, αλλά το έχει ξεπεράσει. Ο ειδικευόμενος πνευμονολόγος του «Παπανικολάου» Μάξιμος Αγγελίδης μίλησε στο Mega για αυτή την πρωτοβουλία.

«Η χθεσινή ήταν μια πολύ συγκινητική εκδήλωση. Το να βλέπω τους ασθενείς μου να χαίρονται ήταν κάτι θαυμάσιο. Πολύ συγκινητικό για ένα γιατρό. Αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε καθημερινά, ακόμα και χωρίς την ιδιότητα του γιατρού μπορούμε να προσφέρουμε. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία από το Μάρτιο σκεφτόμασταν να οργανώσουμε κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Αγγελίδης.

«Υπάρχει ένα στίγμα για τους μουσικούς του δρόμου στην Ελλάδα. Οι μουσικοί του δρόμου είναι έκφραση. Σε ένα μαγαζί είσαι περιορισμένος, είναι σχέση εργασίας. Στο δρόμο μπορείς να παίξεις ό,τι σε ευχαριστεί. Είμαστε μουσικοί από χόμπι, δεν μας ενδιαφέρει το κέρδος, έχουμε όλοι άλλο επάγγελμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα