Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη διάρκεια της δικής μου δοκιμασίας φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ

Δεν θέλω, όμως, να σας κρύψω ότι στη διάρκεια της δικής μου δοκιμασίας φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ, όπως όλοι οι άνθρωποι. Άφησα τον εαυτό μου στα χέρια του Θεού και των ιατρών μου και έκανα τον Σταυρό μου με Πίστη στον Δημιουργό μου

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έλαβε εξιτήριο χθες απόγευμα Δευτέρας από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο οποίο είχε εισαχθεί το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου με κορΌνοϊό.

«Όλα πήγαν εξαιρετικά» σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, συμπληρώνοντας πως πέραν της θετικής εξέλιξης, μεγαλύτερη σημασία έχει το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος όταν έφθασε στην οικία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών προς όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα και να αυτοπεριοριστούν ώστε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου «ήταν ένα μήνυμα καρδιάς, ένα μήνυμα που βγήκε από τη  ψυχή του. Ένα μήνυμα που εξέπεμψε ως ποιμένας, ο οποίος όμως είναι και άνθρωπος. Ο κληρικός και ο ποιμένας δεν είναι Θεός, είναι άνθρωπος και έχει κι αυτός ανθρώπινα συναισθήματα. Δοκιμάζεται, πονά, φοβάται. Αυτό ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να το πει», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κονιδάρης προσθέτοντας ότι αυτό το μήνυμα θέλησε να το μοιραστεί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες να έχουν πίστη στο Θεό και να δώσουν τον αγώνα τους με πίστη.

Ο ίδιος προσέθεσε πως η Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας εξέπεμψε σαφέστατα το μήνυμά της. Υπήρξαν πάντως «μεμονωμένες φωνές οι οποίες “βίασαν” την κοινή λογική. Οι φωνές αυτές απομονώθηκαν από την πρώτη στιγμή από την επίσημη Εκκλησία, αλλά ζώντας σε μια Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να φιμώσει κανέναν» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα, σχολίασε ότι αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Σε κάθε περίπτωση οι κληρικοί θα προσευχηθούν για όλους εμάς μέσα από τις εκκλησίες μας» κατέληξε ο κ. Κονιδάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην δήλωση – εξομολόγηση από καρδιάς προς τους πιστούς μίλησε για όλα όσα πέρασε, ακόμα και για τους φόβους του. Ευχαρίστησε έναν προς έναν τους γιατρούς που στάθηκαν στην δοκιμασία του και κάλεσε όλους να αυτοπειθαρχήσουν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Με φράσεις όπως: «Δεν θέλω, όμως, να σας κρύψω ότι στη διάρκεια της δικής μου δοκιμασίας φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ, όπως όλοι οι άνθρωποι» και «Άφησα τον εαυτό μου στα χέρια του Θεού και των ιατρών μου και έκανα τον Σταυρό μου με Πίστη στον Δημιουργό μου», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δείχνει πως κι εκείνος όπως πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας πέρασαν δύσκολες ώρες δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα