Σύψας: Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

Σύψας: Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

Λόγω της θέσης μου έχω πρόσβαση στο μητρώο covid κάθε μέρα. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία τα οποία μας παρείχε αυτό το μητρώο. Και πραγματικά εξεπλάγην όταν διάβασα περί δύο μητρώων που δεν έχει υποπέσει στη δική μου αντίληψη. Να σας υπενθυμίσω ότι αυτό το μητρώο αυτό φτιάχτηκε με τη βοήθεια μελών της Επιτροπής και του ΕΟΔΥ. Το χρησιμοποιούμε από τον Μάρτιο, από το κρούσμα νο 1, κι εκεί όλοι οι ιατροί- ας πούμε εμείς οι ιατροί στο "Λαϊκό" που έχουμε τα κρούσματα, περνάμε όλα τα στοιχεία στο συγκεκριμένο μητρώο. Το μητρώο αυτό μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες, ανέφερε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Με τον ΕΟΔΥ συνεργαζόμαστε από το πρώτο κρούσμα χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα. Χωρίς ποτέ εμείς, σαν Επιτροπή, να έχουμε αμφισβητήσει την ακρίβεια των στοιχείων που μας δίνει ο ΕΟΔΥ. Κάθε Πέμπτη, έρχεται άνθρωπος από τον ΕΟΔΥ στην Επιτροπή και κάνουμε μακρές συζητήσεις. Εκεί έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία απ' όσα δημοσιεύονται, τα οποία, όμως, είναι ακριβώς καθαρά επιστημονικά στοιχεία προς ανάλυση, δεν είναι αν θέλετε προς δημόσια χρήση. Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ τους οποίους ξέρω, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες, λαμπροί επιστήμονες, δηλαδή εμένα μου κάνουν φοβερή εντύπωση αυτοί οι άνθρωποι" πρόσθεσε.

"Εγώ ως πανεπιστημιακός έχω πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχω δημοσιεύσει στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου από στοιχεία του ΕΟΔΥ και οι άνθρωποι στα μεγαλύτερα περιοδικά δέχτηκαν τις δημοσιεύσεις και την ποιότητα των στοιχείων, τα οποία τους δίνουμε. Επομένως νομίζω ότι αυτός ο θόρυβος που γίνεται δεν βοηθάει καθόλου, μα καθόλου την κοινή μας προσπάθεια που κάνουμε και σαν Επιτροπή και σαν ΕΟΔΥ. Πάντως εγώ σαν επιστήμονας δεν μπορώ να σας πω ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τα στοιχεία τα οποία έχουμε. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα; Βεβαίως. Τίποτα δεν είναι τέλειο, το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού, αλλά άλλο είναι αυτό και άλλο να απαξιώνουμε την προσπάθεια του ΕΟΔΥ. Πραγματικά με στεναχώρησε λιγάκι αυτό" κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα