Λινού: Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τα στοιχεία της πανδημίας

Λινού: Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τα στοιχεία της πανδημίας

Την δήμευση και δημοσιοποίηση των στοιχείων που καταγράφουν την πορεία της πανδημίας ζήτησε σε συνέντευξή της η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Την δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην χώρα ζήτησε η επιδημιολόγος, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού, με συνέντευξή της στο "Κόκκινο", ενώ κάλεσε σε παρέμβαση του εισαγγελέα για διερεύνηση του ζητήματος που προέκυψε, με την αμφισβήτηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ.

Η κ. Λινού έκανε λόγο για μη ενοποιημένα στοιχεία και όχι για "διπλά βιβλία" και τόνισε ότι τέτοιου είδους αποκαλύψεις δεν την εκπλήσσουν.

Ζήτησε ακόμα να υπάρξει και παρέμβαση των επιτροπών δεοντολογίας, ώστε να έχουν όλοι οι επιστήμονες πρόσβαση και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βόμβες Λινού για τον αριθμό κρουσμάτων - "Υπάρχει ανακρίβεια, ντρέπομαι που το λέω"

Δεν υπάρχουν αντιπροσωπευτικά στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα λέει η Αθηνά Λινού. "Δεν με πείθει το αν είχαν ή όχι προβλήματα στα ένα ή δύο αρχεία" λέει.

Αποκαλυπτική ήταν η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού, για τον τρόπο που γίνεται η επίσημη καταγραφή των στοιχείων των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αναφερόμενη αρχικά στα τεστ κορονοϊού, η κ. Λινού μίλησε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 για ανισότητα και ανακρίβεια: "Πρώτον, ανισότητα γιατί τεστ μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι είχαν τα χρήματα -και το ίδιο συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή- και επίσης ανακρίβεια. Διότι όταν τα κρούσματα μόνο σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα".

Η κ. Λινού επέμεινε ότι δεν υπάρχουν αντιπροσωπευτικά στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα και συμπλήρωσε: "Δεν με πείθει το αν είχαν ή όχι προβλήματα στα ένα ή δύο αρχεία. Σημασία έχει ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να εκφράζουν όλο τον πληθυσμό. Να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω. Είναι τρελό να έχουμε καλύτερες δυνατότητες για μελέτες πολιτικές και να μην έχουμε αντίστοιχα δύο δείγματα την εβδομάδα για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα Υγείας. Γιατί εάν το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες ότι θα προκύψει, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι. Και νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα και συνεχίζει να είναι εκεί το πρόβλημα".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα