Κορονοϊός: Έφτασαν στην Αθήνα οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τη Βόρεια Ελλάδα

Κορονοϊός: Έφτασαν στην Αθήνα οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τη Βόρεια Ελλάδα

Στην Αθήνα έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης οι τρεις ασθενείς από τη Βόρεια Ελλάδα, με το αεροπλάνο που τους μετέφερε να απογειώνεταιστις 16:20 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα. Είχε προηγηθεί η μεταφορά τους με ασθενοφόρα από τη Δράμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καβάλας.

Οι τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν». Το C-130 έφυγε στις 10:00 με τρεις διασώστες και τρεις γιατρούς του τμήματος αεροδιακομιδων του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους ασθενείς μέσα σε ειδικές κάψουλες.

επιχείρηση αεροδιακομιδής συντόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης. Αυτή ήταν η πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η αεροδιακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

Λόγω της τεράστιας πίεσης που υφίσταται το ΕΣΥ τις τελευταίες εβδομάδες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προβλέπει να αντιμετωπίζεται η χώρα ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια- αυτό σημαίνει ότι χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οι ασθενείς διακομίζονται όπου υπάρχει διαθέσιμη κλίνη. Οι τρεις ασθενείς από τη Δράμα ηλικίας 75 και 76 ετών βρίσκονταν στο δρόμο για τα νοσοκομεία της Αθήνας για περισσότερο από επτά ώρες.

https://www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα