Συγκλονίζει ο γιος του διασώστη που πέθανε από κορονοϊό: Πρώτη φορά τον είδα να φοβάται

Συγκλονίζει ο γιος του διασώστη που πέθανε από κορονοϊό: Πρώτη φορά τον είδα να φοβάται

Βαρύ πένθος στη Θεσσαλονίκη για τον χαμό του Σάκη Σωτηράκη, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης ο οποίος πέθανε από κορονοϊό. Επρόκειτο για έναν άνθρωπο με πλούσιο έργο στον εθελοντισμό και η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη σε όλη την πόλη. Ο γιος του, Άγγελος μίλησε για την περιπέτεια του πατέρα του, καλώντας τον κόσμο να μην υποτιμά τον κίνδυνο της πανδημίας.

"Μια εβδομάδα πριν πάει στο ΑΧΕΠΑ, είχε πυρετό, πονούσε το σώμα του, όπως περνά κανονικά κάποιος τον ιό, έτσι τον περνούσε και ο πατέρας μου την πρώτη βδομάδα. Επιδεινώθηκε και τον χτύπησε στα πνευμόνια του, λαχάνιαζε όταν πήγαινε από το σαλόνι ως την τουαλέτα, όταν μιλούσε στο τηλέφωνο" είπε ο Άγγελος Σωτηράκης στο Mega και την εκπομπή "Live News".

"Το συζήτησα μαζί του γιατί τον είδα για πρώτη φορά στη ζωή του να φοβάται, δεν φοβόταν ποτέ. Τον πήγα στο ΑΧΕΠΑ, διαγνώστηκε με πνευμονία. Έμεινε 6-7 ημέρες στην κλινική, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε, αναγκάστηκαν οι γιατροί να τον βάλουν στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε" πρόσθεσε ο νεαρός που έχασε τον γονιό του.

"Είχε μόνο πυρετό και πόνο στο σώμα του. Οι πόνοι που σε πιάνουν στο σώμα σου στην έβδομη - όγδοη ημέρα. Όπως ήμασταν στο σπίτι τον έβλεπα εγώ. Εγώ τον κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν ανέπνεε καλά. Ήταν αθλητής και δεν κάπνιζε ποτέ, πρόσεχε την διατροφή του, έκανε γυμναστήριο. Πρέπει ο κόσμος να το πάρει λίγο πιο σοβαρά δεν είναι μία απλή γρίπη" σημείωσε συγκινημένος.

Παράλληλα, εξήρε το έργο του πατέρα του στον εθελοντισμό, το οποίο λειτούργησε ως πρότυπο για τον ίδιο.

"Είχε γίνει ένας σεισμός στην Θεσσαλονίκη και είχε ακούσει ντόρο να γίνεται σε μία πολυκατοικία και έτσι του βγήκε αυτό το ένστικτο και μπήκε στην οικοδομή να βοηθήσει. Ήταν μία κυρία που είχε καταπλακωθεί και την έσωσε εντέλει. Έτσι ξεκίνησε. Έτσι του βγήκε αυτό το μικρόβιο του εθελοντισμού" ανέφερε ο γιος του Σάκη Σωτηράκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

"Είχε πάει στην Αϊτή, είχε πάει στο Γιάκοβλεφ, είχε πάει στον σεισμό στην Σερβία, ήταν πάρα πολύ δραστήριος άνθρωπος" υπογράμμισε. Όσοι γνώριζαν εξάλλου τον Σάκη Σωτηράκη μιλούν με θαυμασμό για τον άνθρωπο που είχε γεννηθεί με το πνεύμα του εθελοντισμού. Ο άνθρωπος με τα οκτώ χέρια, όπως τον έλεγαν οι φίλοι του, βρισκόταν παντού, όπου υπήρχε ανάγκη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αντώνης Κανάκης: Συγκινεί το τελευταίο αντίο στον φίλο που έφυγε χτυπημένος από τον κορονοϊό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα