Τι πρόδωσε τον 27χρονο τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα - Βίντεο με τη δράση του

Τι πρόδωσε τον 27χρονο τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα - Βίντεο με τη δράση του

Μαχητή του ISIS με έντονη δράση έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική.

Ανατριχιαστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη δράση του 27χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα και ομολόγησε πως έχει συμμετάσχει σε δολοφονίες ως μέλος τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Μ. Ανατολή.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο βίντεο, ο 27χρονος Σύρος μαζί με άλλα μέλη του ISIS κακοποιούν αιχμαλώτους τους οποίους κρατούν όρθιους και δεμένους πισθάγκωνα σε εξωτερικό χώρο. Μέλη του ISIS, κάποιοι εκ των οποίων κρατούν και σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, χτυπούν τους αιχμαλώτους οι οποίοι στέκονται όρθιοι με σκυμμένο το κεφάλι και δεν αντιδρούν, ενώ ακούγονται άναρθρες πανηγυρικές κραυγές από τους βασανιστές τους.

Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε δολοφονίες

Ο 27χρονος τζιχαντιστής κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

O συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου του 2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ειδικότερα, στην απολογία του ο 27χρονος Σύρος που εξακριβώθηκε πως είναι μέλος του ISIS, ομολόγησε πως έχει συμμετάσχει σε δολοφονίες που προέβη η τζιχαντιστική οργάνωση στη Μέση Ανατολή.

Διέμενε στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος τζιχαντιστής διέμενε στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα και είχε ζητήσει άσυλο. Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Πρόκειται για το δεύτερο μέλος του ISIS που συλλαμβάνεται στην Ελλάδα μέσα σε λίγο καιρό. Στις αρχές Νοεμβρίου, συνελήφθη στην Τρίπολη 27χρονος υπήκοος Τατζικιστάν σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί από τη χώρα του με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του ISIS.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2020 συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DAESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια  για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα