Συγκίνηση για τις νοσηλεύτριες ΜΕΘ που μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη να δώσουν τη μάχη

Συγκίνηση για τις νοσηλεύτριες ΜΕΘ  που μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη να δώσουν τη μάχη

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου οι νοσηλεύτριες προκειμένου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να  δώσουν την μάχη με τον κορωνοϊό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για 10 συνολικά νοσηλεύτριες με ειδίκευση στις ΜΕΘ που εθελοντικά ζήτησαν να πάνε στη Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό με σκοπό να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς.

Οι τέσσερις από τις δέκα νοσηλεύτριες προσερχόμενες στο «Νίκος Καζαντζάκης» δήλωσαν στο cretapost «Ευχηθείτε μας καλή τύχη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου βρέθηκε και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Η υπόκλιση Κικίλια

Την είδηση για την εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτών της Κρήτης έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter.

Σπεύδουν και τρεις νοσηλεύτριες από τα Ιωάννινα

Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παραδίδουν και τρεις νοσοκόμες, που μεταβαίνουν εθελοντικά από τα Γιάννενα στη Θεσσαλονίκη, για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη «μάχη» με τον κορωνοϊό.

Σε ανάρτησή του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης αναφέρει: «Συντασσόμενοι απολύτως με το πνεύμα του Υπουργού Υγείας, ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια Υγειονομική Περιφέρεια και αναλογιζόμενοι πλήρως το χρέος του καθενός μας, για τη μάχη που δίνεται πανελλαδικά με τον κορωνοϊό, χαιρετίζουμε συγκινημένοι σήμερα την πρωτοβουλία της Μαρίας, της Ελένης και της Δήμητρας να δηλώσουν έμπρακτα το "παρών" σ΄ αυτή τη μάχη, ζητώντας από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη την μετακίνησή τους, ώστε να βρεθούν άμεσα στο πλάι των συναδέλφων τους στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα