Τι δείχνουν τα λύματα της Αττικής όσον αφορά στην συγκέντρωση κορονοϊού

Πολύ καλά νέα είχε να πει ο Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ για τις ενδείξεις από τα λύματα της Αττικής όσον αφορά στην συγκέντρωση κορονοϊού.

Όπως είπε, οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για πρώτη φορά μετά από καιρό, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Νίκος Θωμαΐδης, είπε ότι από την ανάλυση των λυμάτων στην Ψυττάλεια οι επιστήμονες διαπιστώνουν σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου.

«Βλέπουμε μια αποκλιμάκωση της διάδοσης, μια μείωση του ιικού φορτίου. Την τελευταία εβδομάδα έχει γίνει μια μείωση περίπου 50%. Είναι περίπου 20.000 και κάτω οι φορείς αυτή την στιγμή.

Τα μέτρα λειτουργούν και πρέπει να τα συνεχίσουμε. Αυτό θα αποτυπωθεί και την επόμενη εβδομάδα στα κρούσματα που ταυτοποιεί ο ΕΟΔΥ και μετά από δύο εβδομάδες ελπίζουμε ότι θα δούμε και αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και τη μείωση των θανάτων», σημείωσε ο κ. Θωμαϊδης.

Ερωτηθείς για τα όρια του συστήματος σημείωσε: «στο ποσοστό των φορέων, κάποιοι άνθρωποι καταλήγουν στο νοσοκομείο. Γι αυτό ελήφθησαν αυτά τα μέτρα γιατί έβλεπαν την πίεση που ερχόταν στο σύστημα Υγείας».

«Δεν θα γυρίσουμε εύκολα στην κανονικότητά μας αυτό τον χειμώνα», τόνισε σχετικά με την άρση του lockdown.

«Θα πρέπει να διατηρηθούν περισσότερο τα αυστηρά μέτρα. Ο συγχρωτισμός στις μετακινήσεις, στους χώρους εργασίας και σε εξωτερικούς χώρους έφερε την αύξηση των κρουσμάτων και θα πρέπει το μάθημα να μετατραπεί σε γνώση, να ανοίξουμε την οικονομία στο βαθμό που επιτρέπεται», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα