Πολυτεχνείο: Επεισόδια, τραυματίες χημικά και ρίψεις νερού στο κέντρο της Αθήνας

Πολυτεχνείο: Επεισόδια, τραυματίες χημικά και  ρίψεις νερού στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση και επεισοδία στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ επιστράτευσε τις αύρες προκειμένου να διαλύσει την συγκέντρωση  περίπου 1.500 μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κέντρο της Αθήνας  στο ύψος των Προπυλαίων.

 Δύο άτομα τραυματίστηκαν την ώρα της έντασης στο κέντρο της Αθήνας. Τα δυο αυτά άτομα μεταφέρονται στο νοσοκομείο αυτή την ώρα με οχήματα μελών του ΚΚΕ.

Νωρίτερα έγινε χρήση κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ομάδα ατόμων που ήθελαν να κάνουν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Κλειστή είναι αυτή την ώ ρα η Πανεπιστημίου από οδό Αμερικής και η Σταδίου λόγω της έντασης. Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΕΛΑΣ προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Νωρίτερα η ένταση ξεκίνησε στα Προπύλαια και στην οδό Σταδίου, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία. 

Η ένταση επικράτησε ανάμεσα σε συγκεντρωμένους του ΚΚΕ που ήθελαν να κάνουν πορεία και αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. 

 Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ έγιναν τουλάχιστον 4 με 5 προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί έκαναν φραγμό προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να κινηθούν προς την πλατεία Κλαυθμώνος. 

Στην πορεία και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας. 

 Μετά την ένταση που προκλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν έξι άτομα. Ζήτησαν ενισχύσεις για να γίνει η προσαγωγή της. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης του ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί με κινήθηκαν με ταχύτητα για να μεταφέρουν τα έξι άτομα.

 Πολυτεχνείο: Ένταση και στο Μεταξουργείο - Έκλεισε ο σταθμός του μετρό

 Πολυτεχνείο: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Πληροφορίες για έναν τραυματία

Πολυτεχνείο: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Απρόκλητη επίθεση καταγγέλλει το ΚΚΕ


 

 

 

Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. - Ανάμεσά τους και κατηγορούμενος για τρομοκρατία

 Οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί από το πρωί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατά την διάρκεια προληπτικών ελέγχων για την πρόληψη συγκεντρώσεων και επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ένας εκ των προσαχθέντων είναι και ο οδηγός ΙΧ το οποίο ελέγχθηκε στην οδό Σταδίου, μέσα στο οποίο έχουν βρεθεί κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλαιότερα ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ για έλεγχο.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα