Επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - Επιχείρηση εκκένωσης και προσαγωγές

Επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - Επιχείρηση εκκένωσης και προσαγωγές

Επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο πολυτεχνείο. Τα ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου λίγο πριν από τις 15:30. 

 Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

 Περίπου 50 άτομα βρέθηκαν σήμερα το πρωί, στον προαύλιο χώρου του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, όπου φώναξαν συνθήματα, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, καθώς και στην πορεία που πραγματοποιείται παραδοσιακά αυτές τις ημέρες.

Μέλη αντιεξουσιαστικών και αναρχικών φοιτητικών συλλογικοτήτων και άλλοι νεαροί κατάφεραν από χθες το βράδυ να εισέλθουν στον χώρο του Πολυτεχνείου της Πατησίων και να έχουν προβεί σε κατάληψη καλώντας σε τριήμερο γιορτασμό εντός των χώρων του ιστορικού ιδρύματος.

Με ανάρτηση των καταληψιών στην ιστοσελίδα indymedia προβαίνουν σε ενημέρωση για το τι συμβαίνει εντός του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Απο χθες το βράδυ βρισκόμαστε περίπου 70 άτομα μέσα στο χώρο του πολυτεχνείου κρατώντας το ανοιχτο για να πραγματοποιηθεί το τριήμερο και οι εκδηλώσεις καθώς και η πορεία της 17 Νοέμβρη παρά το γεγονός οτι το κράτος τα έχει κρίνει παράνομα.

Σημερα το πρωι οπως ειχαμε ανακοινωσει, πραγματοποιησαμε μικροφωνικη παρεμβαση στον προαυλιο χωρο εσωτερικα της πυλης Πατησιων. Κατα τη διαρκεια που διαβαζοταν και μοιραζοταν ο λογος μας, δυναμεις καταστολης μαζι με ΜΜΕ εστησαν το σκηνικο τρομου που τοσο πολυ θελουν να παρουσιαζουν. Αφου τραβηξαν μερικα πλανα και φωτογραφιες μιας Πατησιων με κλειστη κυκλοφορια και εξοπλισμενες διμοιριες να πολιορκουν την πυλη, υποχώρησαν.

Εμεις θα παραμεινουμε εδω και καλουμε τον κοσμο σε στηριξη ωστε να γινει το πολυτεχνειο κεντρο συνεχισης του αγωνα μας εναντια στο κρατος καταστολης και τρομοκρατιας. Καλουμε σε ανοιχτη συνελευση στις 5 μμ στο πραυλιο χωρο του πολυτεχνειου ωστε να συνδιαμορφωσουμε και να οργανωσουμε τη συνεχιση των δρασεων μας. Ο χωρος παραμενει προσβασιμος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Από χθες το βράδυ έχει διακοπεί η κυκλοφορία πέριξ του ιδρύματος και έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ, ΟΚΠΕ και Δέλτα που επιτηρούν το χώρο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ανακοινώσει την ακύρωση της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Από το πρωί, είναι σε εξέλιξη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ηγεσία και τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα που έχει ανακύψει.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από χτες το βράδυ, ενώ σε χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, και να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις. Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πάντως ότι τόσες πολλές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονταν με τις εκδηλώσεις και την μεγάλη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ να γίνονται κανονικά. Οπότε προκαλεί ερωτηματικά η τεράστια αυτή αστυνομική κινητοποίηση…

 

.topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα