Θεσσαλονίκη: 5.000 μερίδες φαγητού από αλυσίδα που βάζει λουκέτο λόγω κορονοϊού

Θεσσαλονίκη: 5.000 μερίδες φαγητού από αλυσίδα που βάζει λουκέτο λόγω κορονοϊού

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, με τη συμπρωτεύουσα να καταγράφει χθες 777 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Η πανδημία έχει πλήξει αρκετές επιχειρήσεις και μία από αυτές είναι και «Το ταψί της μαμάς», που βάζει λουκέτο και σήμερα θα μοιράσει 5.000 μερίδες φαγητού ώστε να αξιοποιήσει τα τρόφιμα που είχε προμηθευτεί.

Κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, μουσακά και δεκάδες αλλά μαγειρευτά φαγητά θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν οι Θεσσαλονικείς.

«Με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης, τα καταστήματα μας αύριο (σήμερα) θα μοιράσουν δωρεάν φαγητό», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπεύθυνος της αλυσίδας Ευριπίδης Τζιμόπουλος.

Όπως επισημαίνει θα μοιραστούν 5.000 μερίδες φαγητού «από τις 12:00 μέχρι να κλείσουν τα καταστήματα» καθώς σκοπός της επιχείρησης είναι «να δώσουμε σε όλους όσοι θα έρθουν».

Ο κ. Τζιμόπουλος τόνισε ότι «η πανδημία έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στην εστίαση, επηρεάζοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε και λειτουργούμε», γι' αυτό και, όπως εξήγησε, «όλες αυτές οι πρωτοφανείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία και να κλείσουμε όλα τα καταστήματα μας: πέντε λιανικής πώλησης και το εργαστήριο χονδρικής».

«Έχουμε πτώση τζίρου 70%, πάγια έξοδα δυσβάσταχτα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε ανοιχτά», ανέφερε ο κ. Τζιμόπουλος. Όπως είπε από την πανδημία δεν πλήττονται μόνο τα καταστήματα εστίασης, αλλά όλη η αλυσίδα των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον χώρο. «Μαζί με εμάς δυσκολεύονται πολύ και οι προμηθευτές που ήδη είχαν προμηθευτεί από τους παραγωγούς προϊόντα, τα οποία διέθεταν στα καταστήματα μας», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα