Κορoνοϊός: Οδηγός μετακινήσεων – Πού μπορείτε να πάτε και πώς

Κορoνοϊός: Οδηγός μετακινήσεων – Πού μπορείτε να πάτε και πώς

Δύσκολες είναι οι πρώτες μέρες προσαρμογής ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Διευκρινίσεις για όσα προβλέπονται έδωσε μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα ο κ. Μπαλάσκας έδωσε πληροφορίες για το τι προβλέπεται για όσους θέλουν να μετακινηθούν για παροχή βοήθειας σε κάποιον που έχει ανάγκη, τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις ανάμεσα σε νομούς, πού μπορεί να κινηθεί κάποιος για άσκηση χωρίς να κινδυνεύει από πρόστιμο.

Απάντησε επίσης για τις περιπτώσεις μετακόμισης και αν μπορεί κάποιος να μετακινηθεί σε άλλο νομό για παροχή βοήθειας.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τους ελέγχους δεν έχουν εντολές να φθάνουν στα άκρα. Ωστόσο «όπου βλέπουμε ότι κάτι γίνεται επίτηδες, για ασήμαντο λόγο ή αφορμή τότε θα επιβάλλουμε τα πρόστιμα γιατί μερικοί δεν βάζουν μυαλό και προσπαθούν να ξεγελάσουν όχι μόνο την κοινωνία αλλά τον ίδιο τους τον εαυτό».

Κατήγγειλε δε ότι παρουσιάστηκαν περιπτώσεις ιδιοκτητών επιχειρήσεων να εκδίδουν πλαστές βεβαιώσεις για μετακινήσεις σε συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα και τόνισε ότι εκτός από τα πρόστιμα θα βρεθούν αντιμέτωποι και με επιπτώσεις ποινικού χαρακτήρα. Αυτές οι περιπτώσεις, κατά τον κ. Μπαλάσκα, παρουσιάστηκαν όταν για κάποιο χρονικό διάστημα είχε μπλοκάρει η «ΕΡΓΑΝΗ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα