Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό ψαροκάικο στα Άδανα. Νεκροί 4 Τούρκοι ψαράδες

Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό ψαροκάικο στα Άδανα. Νεκροί 4 Τούρκοι ψαράδες

Άγνωστα παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή τα αίτια της σύγκρουσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Έφεσος με τουρκικό αλιευτικό σκάφος, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη στα Άδανα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο δεξαμενόπλοιο που είχε ελληνική σημαία επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 13 Έλληνες.

Βρέθηκαν οι σοροί των 4 από τους 5 ψαράδες που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση του δεξαμενόπλοιου με ελληνική σημαία και του τουρκικού αλιευτικού σκάφους στην περιοχή Καρατάς, 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Αδάνων

Νωρίτερα, το τουρκικό πρακτορείο DHA και τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ως έκτακτη είδηση ότι 5 άνθρωποι, μέλη του πληρώματος του τουρκικού αλιευτικού σκάφους αγνοούνται κι έχει ήδη ξεκινήσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσής τους από 3 σκάφη του τουρκικού λιμενικού και μίας ομάδας δυτών. Το τουρκικό αλιευτικό με το όνομα «Πολάτ Μπέι», που αναποδογύρισε, φέρεται να συγκρούστηκε με το ελληνικό δεξαμενόπλοιο, μήκους 20 μέτρων, στις 05.50 το πρωί (04.50 ώρα Ελλάδας).

Η επικοινωνία με τους ψαράδες έχει διακοπεί, ενώ το αναποδογυρισμένο σκάφος βρήκαν άλλοι ψαράδες που έπλεαν στην ίδια περιοχή.

Το τουρκικό αλιευτικό με το όνομα «Πολάτ Μπέι», που αναποδογύρισε, συγκρούστηκε με το ελληνικό δεξαμενόπλοιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO